Filip Kolar i David Zadravec prvaci su države u boksu i uzor najmlađima u Boksačkom klubu Čakovec, trećem najboljem klubu u Hrvatskoj

Međimurje je sredinom ožujka dobilo novog državnog prvaka, i to u boksu. 20-godišnji Filip Kolar državni je prvak u kategoriji seniora do 69 kilograma na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i mlađe seniore održanom u Zagrebu. Kruna je to dosadašnjih postignutih rezultata i velikog truda koji je Filip uložio kao sportaš prve kategorije. Član je Boksačkog kluba Čakovec, koji uz Filipa ima još jednog državnog prvaka, Davida Zadravca. David je kadetski prvak Hrvatske u kategoriji do 72 kilograma. Titulom se okitio u Nacionalnom boksačkom centru na Velesajmu u Zagrebu u 11. mjesecu 2020. godine.

Rezultati su to kojima se iznimno ponosi njihov trener Vanja Kostel, osnivač i predsjednik Boksačkog kluba Čakovec koji se boksom bavi više od 20 godina. Nastupao je za hrvatsku reprezentaciju, a 1996. i 1999. godine bio je viceprvak Hrvatske. Svoje znanje i iskustvo danas usmjerava na mlađe generacije. Boksački klub Čakovec okuplja 150 članova, a osnovan je s ciljem da zaraznom energijom približi boks, ali i sport općenito, osnovnoškolcima i srednjoškolcima diljem Međimurja.

Među 43 registrirana kluba u Hrvatskoj, Boksački klub Čakovec treći je najbolji klub u državi po rezultatima. „Ponosim se Filipovim i Davidovim rezultatima i njihovim poimanjem boksa. Iza njih je mnogo odricanja, ali najvažnija je strast koju imaju za ovaj sport. Drago mi je što je Filip svojim uspjesima uzor i poticaj odličnoj ekipi u klubu, posebice mladima.“, poručio je trener Vanja Kostel.

Postignute rezultate pohvalili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica UO za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić, istaknuvši da je Međimurju zahvaljujući Filipu, Davidu i Vanji, kao i uspjesima brojnih sportaša profesionalaca i rekreativaca, dodijeljena titula Europske regije sporta 2022. godine.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.