Foto: Luka Hercigonja

Volonterska akcija “Čišćenje obale za bregunice”

Nakon uspješno provedene volonterske akcije “Spašavanje vodozemaca od stradavanja na prometnicama” i postavljanja zaštitne ograde u Selnici, Križopotju i Črečanu, volonteri još uvijek marljivo skupljaju, broje i prenose žabe.

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode već je u pripremi druge volonterske akcije.

Riječ je o volonterskoj akciji “Čišćenje obale za bregunice”. Naime bregunice su trenutno na svom selidbenom putu i uskoro će se vratiti u naše krajeve. A kako bi se uspješno gnijezdile na odronjenim obalama rijeke Drave i Mure potrebno im je očistiti strmu obalu koju je rijeka tijekom visokog vodostaja odronila te ona više nije pogodna za gniježđenje velikog broja parova.

Volonterska akcija održava se 9. i 10. travnja (petak i subota) na obali rijeke Drave koja se nalazi u sklopu naselja Gornji Hrašćan. Akcija počinje u 9 sati, a predviđeni završetak je u 14 sati.

Zbog opsega i zahtjevnosti posla broj volontera je ograničen. Kreiran je obrazac na koji se svi zainteresirani mogu prijaviti. Nakon popunjenja svih mjesta za volontersku akciju prijave više neće biti moguće. Stoga ako želite sudjelovati na akciji požurite s prijavama.

Obrazac se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/zyEn7qR9M5AiNEzR8

Za sve volontere osigurana je hrana i piće te sav potreban radni alat.

Potrebno je odjenuti i obući prikladnu odjeću i obuću (radnu) te ponijeti radničke rukavice.

autor fotografije: Luka Hercigonja

S poštovanjem,

za Međimursku prirodu

Roberta Radović

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.