Prilično oštra reakcija Milanovića, opravdao krilaticu Predsjednik s karakterom

Predsjednik RH Zoran Milanović reagirao je na Facebooku na jučerašnju odluku Sabora, koji je prihvatio mišljenje Odbora za Ustav i nije stavio na dnevni red raspravu o izboru Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

Milanovićevu objavu prenosimo u cijelosti.

Danas je u Saboru grčevitom obranom statusa quo i nedodirljive sudačko pravosudne klike nastavljena Hadezeova opstrukcija promjena u hrvatskom pravosuđu. Ovoga puta valjalo je legalizirati diktatorski ispad predsjednika Sabora, koji je samovoljno i samovlasno odlučio da prijedlog promjena neće uvrstiti na dnevni red, uzurpirajući pravo da umjesto Sabora on odlučuje o, naglašavam, zakonitosti podnesenog prijedloga. Još jednom, zakonitosti, a ne poslovničkoj usklađenosti. To pravo ima jedino Hrvatski sabor. U toj uzurpaciji podržala ga je skoro čitava vladajuća većina, a u pomoć su, zlu ne trebalo, priskočili i jataci. Nitko ne može biti kažnjen za izrečeno stajalište ili glas koji je dao u Saboru. Međutim, za korupciju može. Stoga, pozivam cijelu javnost da pomno prati kakvu će nagradu od vladajućih dobiti ti jataci, njihova rodbina i svi s njima povezani ljudi. Jeftinim zakonskim smicalicama, u suradnji s kumovima iz Ustavnog suda, nadljudskim naporima pokušavaju održati zatečeno stanje, stanje loše i neodrživo. Stanje hadezeovog pravosuđa u kojemu suci arče i banče s ljudima kojima sude.
Pred nama su još mjeseci. Saborska žeton-većina neće izbjeći konačno očitovanje i sud o osobi koju sam predložio i iza koje ću stajati, neovisno o neustavnim, neinteligentnim smicalicama kojima se služe, zato jer trenutačno mogu. U tome je sva bit i jedini scenarij ove farse. Ja sam za promjene, koliko god one male bile. Od nečega treba početi.
Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.