Izložba „Put za Europu – Izgradimo bolju sutrašnjicu” predstavljena u Čakovcu

Izložba Europske zelene stranke „Put za Europu – Izgradimo bolju sutrašnjicu” na kojoj su  predstavljene mogućnosti oporavka Europske unije nakon krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, predstavljena je u Čakovcu u srijedu. Turneju izložbe po Hrvatskoj organizira Zelena alternativa – ORaH, jedina članica Europske zelene stranke iz Hrvatske a predstavili su je predsjednik Zelene alternative – ORaH-a Zorislav Antun Petrović i Ivica Smolić, vijećnik iz Šenkovca i koordinator ove stranke za Međimursku županiju.

Petrović je istaknuo da je izložba rezultat promišljanja zelenih stranki iz cijele Europe o načinima prevladavanja posljedica krize uzrokovane COVID-om i dodao da se plan temelji na zelenom i socijalnom aspektu. Tu je cijeli niz konkretnih mjera, počevši od zaokreta prema obnovljivim izvorima energije pa do redefiniranja sustava zdravstvene zaštite, pri čemu je konačni cilj osigurati veću otpornosti europskih društava na buduće krize i da zamah tranziciji prema zelenijem i pravednijem svijetu za buduće generacije, zaključio je Petrović. Podsjetio je da je u planu i cijeli niz rješenja koja su apsolutno primjenjiva i na lokalnoj razini, počevši od skraćivanja lanaca opskrbe hranom pa do digitalizacije poslovanja i posebno javne uprave.

Izložba „Put za Europu – Izgradimo bolju sutrašnjicu” predstavljena u Čakovcu

Smolić, koji je osvojio mandat u Šenkovcu kao nezavisni vijećnik, podsjetio je da je Međimurska županija jedna od najboljih u Hrvatskoj, po razvrstavanju otpada, a zalagat će se da to postane i po korištenju obnovljivih izvora energije. „Zelena alternativa – ORaH se zalaže za iste politike i vrijednosti kao i ja, te sam im se odlučio pridružiti.“, rekao je Smolić. i najavio da će surađivati sa svim kvalitetnim ljudima kojima je cilj razvoj lokalne sredine i nastojanje da Međimurje bude i ostane zeleno.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.