HT upozorio na opasnu prijevaru koja se širi mobitelima

Na području Europe zabilježen je softverski virus koji se širi SMS, WhatsApp te Viber porukama i koji može dovesti do neželjenog troška ako ga preuzmete na svoj mobilni uređaj.
Preuzimanjem aplikacije se instalira virus na mobilni uređaj nakon čega uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste takve poruke svim kontaktima iz imenika.
Hrvatski telekom (HT) u petak je upozorio korisnike mobilnih uređaja na softverski virus zabilježen na području Europe koji se širi sms, WhatsApp i Viber porukama te može dovesti do neželjenog troška nakon preuzimanja.

Jedan od primjera je poruka kojom se korisnika obavještava da je dobio paket i upućuje ga se na web stranicu na kojoj treba preuzeti aplikaciju za praćenje pošiljke, objavio je HT na facebooku.

Preuzimanjem aplikacije se instalira virus na mobilni uređaj nakon čega uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste takve poruke svim kontaktima iz imenika.

Postoje i drugačije vrste sadržaja poruka, no zajedničko im je da sve sadržavaju maliciozne linkove koji mogu prouzročiti štetu.

HT poziva korisnike mobilnih uređaja na oprez, da ne otvarajte sumnjive linkove koji dođu od nepoznatog pošiljatelja. Takve poruke treba odmah izbrisati bez instaliranja aplikacije koje se kroz te poruke nude.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.