Tri majmuna ne žele više biti tri majmuna

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

I tako su Tri majmuna pokazala da nam je dosta glumiti tri majmuna. Sad sam već siguran da Plenković i njegovi partijski drugovi nisu toliko bahati (mislim jesu, bahati su, ali još više žive u svom svijetu iluzije) koliko ne shvaćaju da to što godinama narodu uzimaju krvavi danak za svoje blagostanje nije njihovo Bogom dano pravo, a bome i Kaptol im pri tome debelo drži svijeću jer zna se da je crkvena desetina postojala i prije stoljeća sedmog.

Od kuknjave nema koristi, treba progovoriti, treba se zauzeti za sebe, treba reći DOSTA! Činom, ne riječima! E sad, prije nego me posjeti policija, nije ovo poziv ni na nemire ni na puč ni na podizanje šatora i donošenje plinskih boca, ovo je poziv da svi oni kojima je dosta derneka na njihov račun razmisle što će na sljedećim izborima. Izgovor da se nema za koga glasati nema temelja jer ako mislite da nema kandidata koji bi donio promjenu shvatite da dolaze LOKALNI izbori pa se, realno gledajući,  i vi sami možete kandidirati. Jedino nemojte samo pljuvati po njima, recite konkretno, jasno i glasno i obavežite se na izvršenje (samo nemojte ovjeravati kod javnog bilježnika, nije vjerodostojno!).

Jedna poruka i uhljebima: razumijem da želite očuvati svoja uhljebnička mjesta, ali tako samo mislite na sadašnjost i na sebe, a svjesni ste da neće ni ovo uhljebništvo vječno potrajati, a što će onda vaša djeca? Osim što će imati teret roditelja – uhljebnika kako će imati mogućnost da pokažu i da zaista jesu sposobni za nešto, a ne samo da su djeca tog i tog uhljebnika?

Za voditi nekog i nešto treba imati žicu, ali i sposobnost. Budu li nas vodili krkani nije samo narod osuđen na propast, zajedno s narodom propast će i uhljebi  jer krkan ima samo jednu sposobnost: uništiti sve. Štedi se kad je vreća puna jer kad je vreća prazna više se nema što štedjeti!

I zato, još ima vremena, odustanite od izgovora i glumljenja osakaćena tri majmuna, smatrate li da ste kvalitetniji od onih koji bi htjeli da vas vode, zašto ne, kandidirajte se sami, budite onaj kamenčić koji pokreće lavinu!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.