Online konferencija „Žene u znanosti i farmaceutskom biznisu“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti, Women in Adria, u suradnji sa veleposlanstvom Kanade, L’Orealom Adria  i Ramirom, organizira online konferenciju „Žene u znanosti i farmaceutskom biznisu“. Potaknuti činjenicom da je udio žena na vodećim pozicijama u znanosti i farmaceutskom biznisu u Hrvatskoj još uvijek na niskoj razini, organizatori ovom konferencijom žele potaknuti razgovor o položaju žena u znanosti te popularizirati znanstvene karijere i studije iz područja prirodnih znanosti. Online konferencija održat će se u četvrtak, 11. veljače 2021. s početkom u 9 sati, a svi zainteresirani mogu se registrirati ovdje.

Položaj žena u znanosti iznimno je važna tema te, iako u Hrvatskoj žene čine gotovo polovicu (48,4 %) zaposlenih na području znanosti u svim sektorima, njihov udio na vodećim pozicija još uvijek je na niskoj razini. Upravo će ovo biti glavna tema prve online konferencije koja će se fokusirati na žene u znanosti i farmaceutskom biznisu.

„Veleposlanstvo Kanade sa zadovoljstvom podržava ovaj događaj. Podržavamo osnaživanje žena u svakoj danoj prilici. Više žena u poslovnom svijetu, više žena u znanosti te više žena na pozicijama ekonomskog utjecaja dovodi do boljih rezultata, učinkovitijih istraživanja te više uključive i održivije trgovine i prosperitetnije međunarodne trgovine.”, rekao je veleposlanik Kanade Alan Bowman.

„Žene sve više studiraju prirodne fakultete i na mnogima čine i više od polovice studenata. Međutim, to se ne odražava na njihovoj većoj zastupljenosti na vodećim pozicijama. Nadam se da ćemo im i ovom konferencijom pružiti uzore. Stakleni strop postoji i u znanosti i u biznisu, ali je isto tako puno toga na nama samima i vjerujem da će naše govornice sudionicama dati inspiraciju da prihvate nove izazove i izađu iz zone kofmora. “, rekla je Ivana Matić, osnivačica i CEO Women in Adria.

Prethodna je godina dodatno naglasila nužnost kontinuiranog ulaganja u znanost, čijem razvoju ključni doprinos daju žene znanstvenice. Iako brojna istraživanja upućuju na napredak po pitanju položaja i omjera žena i muškaraca na području znanosti, taj napredak je spor, posebice u istraživačkom sektoru. Kako bi pružile bolji uvid u to kako je biti žena u znanosti u Hrvatskoj,  dobitnice prestižne stipendije Nacionalnog programa stipendiranja L’Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“ Antonia Ressler i Nataša Vučemilović-Alagić svojim će sudjelovanjem dodatno obogatiti sadržaj konferencije.

„U svojem izlaganju govorit ću o tome kako je biti jedina doktorandica u znanstvenom timu. Rekla bih da su sve to male, svakodnevne borbe, sitni ustupci i kompromisi koji posljedično utječu na ulogu u timu i na daljnji razvoj. Budući da kolege žele čuti moje mišljenje i cijene povratnu informaciju, izgleda da sam dobila neke od tih bitaka.“, rekla je Nataša Vučemilović-Alagić s Instituta Ruđer Bošković.

Glavni partneri konferencije su L’Oreal Adria i Ramiro, dok su pokrovitelji tvrtke Fidelta, Takeda, Sanofi i Pliva, a zahvaljujući podršci kanadskog veleposlanstva bit će omogućeno praćenje online konferencije i široj javnosti.

Više detalja o sudionicima konferencije možete pronaći na linku.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.