Muškarci, stranice za upoznavanje vas financijski iskorištavaju!

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Korona kriza je mnoge ponukala da potraže drugi posao ili dodatni način zarađivanja pa tako i mog prijatelja no ostao je zatečen svojim honorarnim poslom i uputio me u tajne tog svog dodatnog načina zarade (više ne radi taj posao, usput rečeno!).

Dakle, ugledao je oglas jedne platforme koja nudi da radite koliko želite i kada želite, a posao vam je dopisivanje na internetu. Prijavi se on i ubrzo dobije Skype kontakt na kojem mu bude dogovoren trening preko Skypea. Trening je vodila osoba kojoj po njegovom sudu pismenost nije jača strana, a komunikativnost još slabija strana, a za posao se upravo naglašeno zahtijeva pismenost i komunikativnost. Dakle ta osoba je samo radila copy/paste uputa ne interesirajući se imate li pitanja, a ako ste sami postavili pitanje uredno ignorira to pitanje jer za to nema pripremljen odnosno napisan odgovor.

U jednom trenutku prijatelj inzistira na odgovoru jer je dobio kontradiktorne upute: prvo mu je napisano da ne smije nikom reći što radi, a zatim odmah da dovede li nekog novog da radi taj posao može zarađivati postotak od te dovedene osobe. Na njegovo ponovljeno pitanje kako da nekog vrbuje za taj posao ako nikome ne smije reći o njemu dobiva odgovor: Tako kako piše!

OK, tako kako piše!

I počne on s radom. Radilo se o odgovaranju na poruke muškarcima na raznim flert stranicama.
Dakle, napravljeni su lažni ženski profili koji se tada javljaju muškarcima navlačeći ih na razgovor.
Poanta je u tome da ti muškarci na tim stranicama moraju kupiti kredite koji im se oduzimaju za svaku poslanu poruku. A posao mog prijatelja tzv. moderatora na toj platformi je bio da odgovara u ime tog ženskog profila i navlači muškarce da šalju čim više poruka, trošenje kredita i kupnju novih kredita.
Poslali bi muškarci sms broj ili email ali to se automatski prekriva zvjezdicama da se izbjegne mogućnost prelaska na kontakt izvan stranice i samim time gubitak zarade.

Ima muškaraca koji traže samo seks, avanturu, ali ima i onih koji traže vezu, srodnu dušu za cijeli život i to svih godišta, od 18 do 80, svih struka i stupnjeva obrazovanja. Nije mogao vjerovati što su ti muškarci sve pisali, slali fotografije (da, i one famozne fotografije svojih uzdignutih ponosa), ali krajnju neugodu je doživio kad je vidio da kao lažni ženski profil mora odgovarati ljudima iz svog kraja, neke je čak i poznavao i onda vidio slike njihovih dignutih ponosa, čitao njihove seksualne želje i fantazije i bio u nedoumici reći im ili ne da su nasjeli i da samo nepotrebno troše novac. Muka mu je bila kad je vidio kako su ti jadnici u očekivanju pronalaska svoje sreće kupovali božićne poklone za te lažne ženske profile nadajući se susretu za Božić, a sada kupuju poklone za Valentinovo nadajući se susretu za Valentinovo. I onda mi je sve objasnio i pitao me bih li htio objaviti priču o tome i upozoriti muškarce da ne nasjedaju! Ti lažni ženski profili uvijek će ignorirati pozive na sastanak ili kontakt izvan te stranice, svoju poruku će uvijek završavati upitno navodeći muškarca s druge strane na odgovor i novo trošenje kredita i onda naravno kupnju novih kredita, a do susreta nikad neće doći i neće biti nikakvih nježnih dodira na kraju te priče, samo dosta uludo utrošenog novca i ono još gore, još većeg razočaranja u ženski rod i još veću nesigurnost u ostvarivanju kontakta sa suprotnim spolom uživo. I moraju znati da mu na tom lažnom ženskom profilu odgovara nekoliko različitih žena, ali i muškaraca, a neki ih možda i poznaju kao što se desilo mom prijatelju! Muškarci, žene ne grizu ako im se obratite! Ako i dobijete  nogu, prvu, drugu, treću… to je tako dok ne naiđe ona prava! A novac možete i pametnije potrošiti!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.