M+ Grupa preuzela 51% softverske kompanije Bulb, tvorca napredne platforme za digitalizaciju korisničke podrške

Nova strateška suradnja vrijedna 7 milijuna eura temelj je ubrzanog razvoja tehnologija umjetne inteligencije i strojnog učenja te prisutnosti na globalnim tržištima

M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) objavila je stratešku suradnju s društvom Bulb d.o.o. iz Zagreba, softverskom kompanijom koja se kroz proteklih 15 godina pozicionirala kao regionalni lider u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom. M+ Grupa će preko svoje tvrtke kćeri Meritus upravljanje d.o.o. steći 51 posto vlasničkih prava nad društvom Bulb d.o.o. Vrijednost udjela koje stječe M+ Grupa procjenjuje se na 7 milijuna eura.

Bulb d.o.o. je društvo koje su 2006. godine osnovali Vedran Rezar i Neven Stipčević, a njegovi dugogodišnji klijenti su vodeći telekom operateri iz ovog dijela Europe. Bulbova softverska platforma Cempresso omogućila je novi inovativni koncept automatizacije rada korisničke podrške i komunikacije s klijentima, temeljem čega je Bulb prepoznat kao vodeća kompanija u regiji u domeni automatizacije i digitalizacije procesa te korisničkog iskustva. S oko 70 zaposlenih, Bulb d.o.o. ostvaruje godišnji prihod na razini 3 milijuna eura. „Uvjereni smo da će strateška suradnja Bulba i M+ Grupe rezultirati značajnim ubrzanjem razvoja Bulba. Kroz protekli period Bulb je na regionalnom tržištu stekao snažne reference kao tvrtka koja isporučuje napredna i pouzdana softverska rješenja iz CEM segmenta. Strateška suradnja s M+ Grupom, osim dodatnog financiranja razvojnih aktivnosti, omogućit će nam pristup internacionalnim tržištima, kao i direktan pristup do preko 260 postojećih klijenata na 58 svjetskih tržišta na kojima djeluje M+ Grupa. Cilj prema kojem idemo u ovome trenutku je da u periodu od narednih tri do pet godina, osim značajnog rasta prihoda, Bulb postane snažna internacionalna softverska kompanija koja se ubraja među lidere u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom“, rekao je Vedran Rezar, direktor kompanije Bulb.

Nova strateška suradnja potvrđuje status M+ Grupe kao najvećeg nezavisnog pružatelja BPTO usluga (Business Process and Information Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i informacijskih tehnologija) u srednjoj i istočnoj Europi i Maloj Aziji. South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) pod vodstvom Jure Mikuža već je uložio značajna sredstva u Bulb dok je londonski fond Mid Europa Partners postao značajan ulagač u M+ Grupu s ciljem globalizacije poslovanja i liderstva u primjeni novih tehnologija. M+ Grupa pomaknula je granice u segmentu eksternalizacije poslovnih procesa i usluga uvođenjem umjetnih inteligencija (AI) u korisničku i tehničku podršku te korištenjem strojnog učenja (ML – machine learning), robotske automatizacije procesa (RPA – robotic process automation) te prediktivne analitike (predictive analytics). U M+ grupi ovim će se dodatno ubrzati rast udio prihoda od kompanija (Calyx, Bulb, Geomant) koje djeluju u segmentu IT-ja s fokusom na umjetnu inteligenciju, strojno učenje i robotsku automatizaciju procesa. „M+ Grupa se i ovom transakcijom potvrdila kao najbrže rastuća kompanija za eksternalizaciju poslovnih procesa i tehnologije u srednjem i istočnom dijelu Europe i Male Azije. Za investiciju u Bulb odlučili smo se temeljem mogućnosti tog društva na području softvera za korisničko iskustvo i digitalne komunikacije. To je prirodno partnerstvo jer će proizvodi i usluge koje nudi Bulb poboljšati poslovanje i ponudu M+ Grupe, dok će Bulb imati koristi od kritične mase i tržišnog uvida vodećeg BPTO operatera. Daljnje ulaganje u razvojne mogućnosti i proizvode će društvu Bulb omogućiti isporuku još ambicioznijih rješenja na korist svih postojećih i novih korisnika.“, rekao je Darko Horvat, predsjednik Uprave M+ Grupe.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.