Riječki pekari velikim sniženjem kruha pomažu sugrađanima u najdepresivnijem mjesecu

Nakon što su odnijeli 1200 komada kruha u Petrinju, odlučili su pomoći i svojim sugrađanima u najdepresivnijem mjesecu

Nakon što su vlasnici nekoliko riječkih pekarnica dan nakon potresa otišli na Baniju s 1200 komada kruha, vratili su se kućama i odlučili pomoći i svojim sugrađanima.

Kako bi Riječanima olakšali i uljepšali prve dane siječnja, u svojim su pekarnicama snizili cijene kruha!

Red za topli kruh kao da se dijeli besplatno! Nije baš tako, ali cijena je više nego dobra. Umjesto od 8 do 10 kuna ovisno o vrsti, ovih dana svaki košta 2 i pol kune.

“Kako se ne bi iznenadio, gdje to ima, nema nigdje”, rekao je Zlatko Neralić iz Rijeke.

„Svaka čast vlasniku, gazdi koji uvijek u humanitarne svrhe daje kruh i sad je pomogao za potres u Petrinju“, kaže Jadranka Gojanović iz Rijeke.

Za štrucu kruha vade se samo kovanice
Novogodišnju akciju rade godinama. Uz to, svakodnevno imaju košaru s kruhom za potrebite. Tko nema novca, kruh uzima besplatno. Ovaj siječanjski popust obećavaju i dogodine.

Sin vlasnika pekarnice u Rijeci Denis Qenaj kaže kako je bolje I korisnije ovako smanjiti cijenu kruha nego tiskati kalendare ili kemijske.

Uz Turnić, i vlasnik pekare na Vojaku pun je razumijevanja. S kolegama je jutro nakon strašnog potresa bio u Petrinji s 1200 štruca kruha.

“Jer tamo pekare nisu radile zbog nedostatka struje i vode tako da smo im mi uskočili u pomoć, koliko smo mogli toliko smo im pomogli”, kaže Tafe Imeraj, vlasnik pekarnice u Rijeci.

Po povratku pomaže svojim stalnim kupcima. Na pet dana cijenu kruha snizio je trostruko, na 3 kune.

“Pohvalno, ali to me ne iznenađuje jer gospodin Tafe stalno pomaže potrebitima i on je poznat po tome” kaže Doris Košić iz Rijeke.

Rade 24 godine i nesebično su uz zajednicu
Sin vlasnika pekarnice u Rijeci Jon Imeraj kaže kako do 9 sati navečer peku kruh i sve što ostane zapakiraju i ujutro u 5 i 30 ljudi iz Caritasa dolaze i pokupe.

I podijele potrebitima. I tako svaki dan. Jer, kažu ovi riječki pekari, lijepo je raditi i zaraditi, ali nema većeg zadovoljstva nego gladnom čovjeku dati komad kruha!

Maja Brkljača

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.