Mladi filmaši iz Siska snimaju dokumentarac – imate li i Vi kakve materijale za film?

Niz potresa koji su razrušili Sisak, Petrinju i okolna sela nisu slomili volju mladih entuzijasta iz Siska.

Tako na inicijativu Kino kluba Sisak počinje snimanje dokumentarnog filma koji za cilj ima prikazati trenutke potresa i stanje nakon potresa na spomenutim područjima. Dokumentarni film će biti produciran od strane Kino kluba Sisak ali članovi pozivaju sve zainteresirane da pridonesu stvaranju ovako važnog projekta svojim uradcima.

Prikupljaju se tako fotografije i snimke koje su snimljene u trenutku potresa ili nakon potresa. Također je cilj ovog dokumentarnog filma prikazati snagu potresa i dočarati štetu koju je nažalost izazvao.

Potres je trag ostavio i na domovima članova Kino kluba Sisak te na prostorijama Kluba i opremi kluba. Iz Kluba se nadaju kako ih materijalna šteta neće omesti u stvaranju važnog dokumentarnog filma te kako će svojim djelovanjem, kao i do sada, pridonijeti kulturi filma u Hrvatskoj. Članovi Kino kluba Sisak tako prikupljaju i sredstva za obnovu domova članova i nadomještanje opreme te renovaciju prostora Kino kluba a o humanitarnoj akciji “Za Kino klub Sisak” više možete pronaći na poveznici: https://sfilmfest.com/za-kino-klub-sisak/.

Sada je na mladim filmašima, volonterima i entuzijastima stvoriti dokumentarni film od neizmjernog značaja za Sisak i ostala potresom pogođena mjesta. Sve one koji su zabilježili trenutke potresa i stanje nakon potresa tako mole da im dostave materijale i tako doprinesu stvaranju filma.

“Iako je Klub stradao u potresu te je mnogo opreme uništeno, kao i domovi naših kinoklubaša, našu ekipu filmaša to nije spriječilo da dokumentira i arhivira snimke i fotografije koje su nastale nakon prvog i drugog potresa. Upravo je iz toga i proizašla ideja o snimanju dokumentarca s temom potresa na našem području.”, poručuju iz Kino kluba Sisak.

O njihovoj neumornoj volji za snimanjem govori i činjenica kako dio ekipe snima stalno a od ovoga su im se tjedna priključili i ostali filmaši. Snimatelji su podijeljeni u timove koji prikupljaju materijale za dokumentarac diljem županije a nadaju se kako će zaprimiti  i materijale  svojih sugrađana koji prikazuju potres.

Svoje materijale, fotografije i snimke, svi zainteresirani mogu poslati na mail: kino.klub.sisak2013@gmail.com ili na WhatsApp broj: 098 9940849.

Privola

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.