Bernard Tkalčec: 1. veljače otvaram svoj restoran, vjerujem da će nas biti 5000

U četvrtak je održana sjednica vlade na kojoj je objavljeno koje se mjere popuštaju. Iako se očekivalo da će biti otvorene teretane i barem terase kafića ili da će im se dozvoliti prodaja kave za van, do toga nije došlo. Sada se sve više priča o prosvjedima i akcijama poduzetnika, a neki od njih spominju i otvaranje svojih objekata mimo odluke vlade i stožera. Jedan od njih je i poduzetnik iz Podravine, Bernard Tkalčec, koji tvrdi kako 1. veljače otvara svoj restoran.

On je vlasnik seoskog turizma Zlatni Klas u Otrovancu kraj Pitomače, u sklopu kojega ima restoran i smještajne objekte. Za portal ePodravina je ispričao kako će on, uz dobar dio ugostitelja okupljenih u inicijativi ‘Dajte nam da radimo’ 1. veljače otvoriti svoj objekt. Vjeruje da će ih biti oko pet tisuća.

“Dio sam inicijative ugostitelja nazvane Dajte nam da radimo u koji je uključeno puno subjekata. Trenutno smo u pregovorima i mogu vam reći da će dobar dio nas 1. veljače otvoriti svoja vrata u znak protesta, po uzoru na Češku i Italiju. Vjerujem da će nas biti oko pet tisuća, a ja ću sigurno biti jedan od njih”, rekao je.

Prokomentirao je i poteze vlade, rekavši kako su ugostitelji na koljenima te kako im je država okrenula leđa. “Čuvali smo radna mjesta, no potpore ni ne sjedaju na vrijeme, a gdje su ostali troškovi. Mi izdajemo hranu za van, no to su sitnice. Promet nam je pao za 70 posto, ovo više nije izdrživo”, dodaje.

Kada se radi o otvaranju objekata, kaže da to rade iz očaja te da ni kave za van i terase nemaju nikakvoga smisla. “Ljudi su već naučili piti kavu na benzinskim crpkama i na kioscima, a punktove gdje se okupljaju ionako nitko ne kontrolira. U međuvremenu je već preko 1000 ugostitelja propalo, a nezaposlenih je svakim danom sve više”, ispričao je za ePodravina.

Po njemu su mjere preoštre. “Razočaran sam što nakon 43 godine poslovanja moram razmišljati o svom opstanku. Ove su mjere koje izgledaju kao da ti netko da kikiriki i kolač kad si gladan”, zaključio je.

#dajtenamdaradimo

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.