VIDEO: Sva bijeda Nacionalnog stožera u mučnom videu od 49 sekundi

Nacionalni stožer u petak je održao press konferenciju na kojoj su, između ostalog, predstavili nove mjere. Među njima je i ona o misama za Božić koja je, očekivano, izazvala najviše polemike u javnosti.

Dok se s jedne strane onemogućuje putovanje između županija uvođenjem propusnica, poziva na smanjivanje svih kontakata, u isto vrijeme se povećava broj ljudi koji će moći boraviti na misama za Badnjak i Božić.

Umjesto maksimalnih 25 ljudi, sad će na u crkvama moći biti po jedna osoba na sedam kvadratnih metara. A koliko je mjera suluda i, čini se, posve nepromišljena od strane stožera, možda najbolje pokazuje ovaj video klip koji od jučer kruži društvenim mrežama.

Šutnja, kašljucanje i zamuckivanje

Dakle, kad je ova mjera predstavljena, novinari su za članove Nacionalnog stožera imali nekoliko logičnih pitanja. Jedno od njih bilo je – zašto se i ugostiteljima, kao i crkvama, ne omogući ovih sedam kvadratnih metara po osobi. Barem u prosincu kad imaju najveći promet.

U tom trenutku u dvorani nastaje potpuni muk. Kamera prvo snima šefa stožera DavoraBožinovića, koji naprosto šuti. Potom se okreće prema šefu HZJZ-a Krunoslavu Capaku, koji zbunjeno gleda Božinovića i također šuti. Shvativši da netko ipak nešto mora reći, Capak se okreće prema novinarima i govori zbunjeno: “Ugostiteljima?”. Potom počne zamuckivati: “Ugostiteljske objekte smo…”. Pa još malo šuti pa opet krene: “Ugostiteljske objekte smo zabranili ranijom odlukom”.

No, novinar se ne da, još jednom im objašnjava svoj upit: “Pitanje je, zašto se ne omogući i njima rad pod ovakvim uvjetima?” Kamera u tom trenutku opet snima Božinovića koji evidentno nema namjeru progovoriti, pa se opet prebacuje na Capaka koji izgleda gotovo tragično dok kašljuca i opet zamuckuje. Ono što je uspio izgovoriti bio je vrhunac jučerašnjeg istupa: “Dakle… Odgovor je… zašto im se ne omogući zapravo nemoguć”.

Pogledajte tu bijedu:

Jel’ parodija jedini mogući odgovor? Poslušajte zaključak na kraju ovog videa:

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.