Online okrugli stol – besplatni blok webinar na temu e-trgovine i alternativnog rješavanja sporova

Pokretanje vlastitog posla ili proširenje postojećeg u jeku pandemije korona virusa na prvu se doima kao lijepa ideja, a kako poslovanje može biti jednostavnije, efikasnije i sigurnije za poduzetnike diljem Hrvatske to zvuči kao san. Kako krizu možemo gledati kao priliku, želi istaknuti Hrvatska obrtnička komora svojim partnerskim aktivnostima u sklopu projekta „Promocije poduzetništva“ pod sloganom „Ostvari san u Hrvatskoj“. Nova stranica budipoduzetnik.eu te niz online okruglih stolova – blok webinara bave se temama iz područja online poduzetništva, posebno e-trgovine i alternativnog rješavanja sporova. Mrežne stranice i okrugli stolovi bit će posebno interesantni budućim poduzetnicima iz redova studenata, mladim poduzetnicima i juniorima na tržištu rada.

Drugi takav online događaj organizira Udruga studenata VERN’-a u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom pomoću platforme Zoom. Blok webinar na temu e-trgovine i alternativno rješavanje sporova održat će se 8. prosinca, od 16.00 do 18.00 sati, a prijava je moguća na budipoduzetnik.eu/blokwebinari2/. Okrugle stolove – blok webinare će voditi iskusni stručnjaci iz područja e-trgovine i alternativnog rješavanja sporova, Siniša Begović, MBA i Suzana Kolesar, dr. iur., a prijava je u potpunosti besplatna.

Prema mnogim statistikama na razini Hrvatske, online trgovina raste brzinom koju je gotovo nemoguće pratiti. Digitalna rješenja sve su prihvatljivija za poduzetnike, a mnogi su se okrenuli upravo mogućnostima online svijeta. Problematika sporova, dugotrajnih parnica i birokracije poduzetnicima u Hrvatskoj već godinama predstavlja veliki izazov no ne treba spriječiti ulazak u poduzetničke vode. Alternativno rješavanje sporova je brza i efikasna opcija s kojom treba biti upoznat svaki poduzetnik kako bi naučio kako izbjeći dugotrajne i skupe sudske postupke.

“Izrazito nam je drago da kao studentska udruga možemo sudjelovati u organizaciji aktivnosti projekta ove vrste, a samim time, nadamo se, i pomoći budućim mladim poduzetnicima iz redova studenata. COVID-19 nas je spriječio u mnogočemu, ali dao priliku za intenzivniji i brži prijenos znanja time što smo primorani koristiti dosege novih tehnologija. Teme ovih online okruglih stolova su veoma korisne za vrijeme aktualne pandemije korona virusa, stoga pozivam sve mlade i one kojima navedene teme mogu biti od koristi na aktivno sudjelovanje u blok webinaru”, rekao je Filip Mikić, tajnik Udruge studenata VERN’-a.

Svrha projekta „Promocija poduzetništva“ je stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj malih i srednjih poduzetnika. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014.-2020. Korisnik u projektu je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, a partneri Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.