Nove mjere za ulazak u Hrvatsku: potreban negativan PCR test

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio Odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

U Hrvatsku se iz EU bez testa na koronu može ući samo ako se dolazi iz zelene zone, prema karti ECDC. Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili će se testirati pri dolasku i biti u samoizolaciju do dospijeća nalaza. Izuzetak su pogranični radnici, studenti i učenici, prometno osoblje i putnici u tranzitu.

U Hrvatsku se iz zemalja koje nisu u EU može ući samo u slučaju iznimki kao što su zdravstveni i pogranični radnici, učenici i studenti, kao i iz drugih neodgodivih razloga za koje je potrebno posjedovanje negativnog PCR testa.

Nova odluka stupa na snagu danas, 01. prosinca 2020.

PRILOG: Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.