Brojni vlasnici restorana i trgovina bore se kako bi pronašli osoblje za božićno otvaranje

Restorani trpe nedostatak osoblja nakon što potencijalni radnici kažu da im se ne isplati skidanje sa PUP-a

Brojni vlasnici restorana i trgovina u Irskoj bore se kako bi pronašli osoblje za božićno otvaranje, jer mnogi radnici smatraju da se odlazak na radno mjesto te odjavljivanje s PUP-a ne isplati.

Richard Guiney iz poslovne skupine Dublin Town rekao je da veliki broj poduzeća pati jer ljudi oklijevaju odustati od Pandemijske isplate za nezaposlene (PUP).

“Neki veliki trgovci nemaju problema, ali mnogi djelatnici smatraju da im se ne isplati vraćati na posao ili prihvatiti ponuđeni posao. Svi oni žele zadržati PUP”, rekao je Richard za irske medije.

Adrien Cummings, izvršni direktor Udruženja restorana Irske, rekao je da restorani i kafići teško uvjeravaju radnike da se vrate u ovu industriju.

“Više od 40% industrije je u potpunosti nestalo, a njih 20% je još uvijek na PUP-u. Pokušavamo privući radnike natrag u industriju i trenutno nam je teško jer od PUP-a većina ih prima €350 tjedna. Stoga nam je teško popuniti slobodna radna mjesta koja imamo”, rekao je Cummings, gostujući u medijima.

Irska.ie

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.