Zašto mi Hrvati moramo zajebati sve dobro?

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Ono što je neprikosnovena mana nas Hrvata je da uprljamo na ovaj ili onaj način svaki pokušaj dobrote, popljujemo svaku dobru namjeru, osudimo dobronamjernu gestu tražeći uvijek, ali baš uvijek neki pozadinski interes, nabacujemo se blatom i kamenjem na svaku humanu inicijativu zato što sami lažemo i varamo pa mislimo da svi oko nas lažu i varaju.

Vjerojatno ste čuli za aplikaciju BlaBlaCar.
BlaBlaCar spaja vozače s praznim mjestima i one koji putuju u istom smjeru. U početku glavni korisnici BlaBlaCara bijahu studenti. Jeftiniji prijevoz pa se malo uštedi na tankom studentskom budgetu, a vozač si nadoknadi troškove benzina. U početku cijena bijaše 30 kn po osobi na relaciji Čakovec – Zagreb i iza su sjedile dvije osobe. Za dobre stvari se brzo čuje pa su BlaBlaCar počeli koristiti i radnici jer je takva cijena odgovarala i premalim radničkim plaćama.

I onda su se, kao na žalost u svakoj dobroj stvari u Hrvatskoj, pojavili lešinari uvidjevši priliku za zaradu na studentima. O kome se radi?
Radi se o pohlepnicima koji koriste službeni automobil, troše benzin kupljen novcem firme. Čak i to bih mogao razumjeti: slaba plaća(?), mogućnost za malo prihoda sa strane za poboljšanje kućnog budgeta. E i tu je ta pohlepna caka: ne radi se o malo prihoda sa strane jer oni iza obavezno popune tri mjesta i još naplaćuju 50 kn po osobi. Znači u jednoj takvoj vožnji oni zarade 200 kn, trošeći tvrtkin automobil i tvrtkin benzin! Štoviše, šuška se da ima takvih koji koriste službeno vozilo i službeni benzin pa početkom vikenda i ponedjeljkom kad je najveća potražnja naprave i dvije-tri ture tamo i natrag. Sav novac od studenata ostaje njima, benzin i amortizaciju plaća njihova tvrtka. Nemojte mi samo reći da se tu radi o snalažljivosti, tu se radi samo i jedino o pohlepi i to na račun studenata. Baš ima govana među nama!


Donirajte Udrugu Mlada pera

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.