Sve se smije kad se zna tko si ti!

Ode i premijer u izolaciju, supruga pozitivna, a on još negativan. Izgleda da se netko nije držao mjera, ali i iz Vukovara dolaze loše vijesti.
Testirano je 362, a pozitivno 226 osoba. To je postotak zaraženih veći i od onog u Varaždinu. Tužno je slušati dr. Capaka kako se brani, veli da u Varaždinu nije bilo “Kolone”, a ima puno zaraženih, a da su za Vukovar krivi školarci.
To se dogodi čovjeku kada posao podredi politici, em ga je tužno gledati, a još tužnije slušati.

Još tužnije je ono što se događalo poslije “Kolone” u Vukovaru. Razbahatili se lokalni moćnici, osilila ih Plenkovićeva milost. Državni tajnik razbio vrata u policijskoj stanici kad su ga priveli. Prijetio je policajcima da će ih pobiti, a od prije je poznat kao obiteljski zlostavljač.

Tako se Andrej Plenković proslavio kao čovjek koji usprkos Istanbulske konvencije  tolerira obiteljsko nasilje, evidentirane prekršitelje zapošljava na najviše državne funkcije.  Gospodin se odmah pozvao na ministra Medveda kao zaštitnika.
Još je groznije što se taj incident probao zataškati, razrješenje s dužnosti ne može popraviti situaciju.
Kontaminiralo je sve koji su imali veze s njim, zauvijek je kontaminirao stolicu na kojoj je sjedi.
Vlastita kćer ga je optužila da ju je pretukao i gurao joj glavu u mokraću.
Eto premijer ima o čemu razmišljati u izolaciji, a mogli bi nam reći kad je u Vukovaru bilo 10 000 školaraca u povorci iz raznih mjesta u Hrvatskoj, a da su bančili po kafićima iza pola noći i koliko ih je privedeno zbog toga.

Hoće li kažnjavati retroaktivno one koji u “Koloni” nisu nosili maske ili će kažnjavati školarce i njihove roditelje.
Jedan mali trgovac zatvarao je dućan poslije posla i inspektori su ga ulovili bez maske i dobio je kaznu od oko 30 000 kuna.  Čovjek će do proljeća morati raditi za kaznu, da je ponudio mito inspektoru dobio bi kaznu, dva sata rada na dan, za opće dobro. Ovako će do proljeća raditi za opće dobro, ako ne zatvori prije dućan i ode na burzu zajedno s radnicima, pa će onda netko drugi raditi za njegovu naknadu.

Tako je to sve u vezi i pod vezi, ako si netko sve možeš, ako želiš zaraditi za život  moraš se dobro paziti.
Ako “Kolona” nije utjecala na broj zaraženih zašto su sajmovi zabranjeni, isto su na otvorenom, nikada ni na jednom sajmu nije toliko ljudi na jednom mjestu, a nema ni školaraca .
Sada školarci u Vukovaru idu na online nastavu od kuće gdje im se nalaze već zaraženi ukućani ili ovi koji donose mjere misle da u Vukovaru svaki školarac ima svoju sobu s tabletom, internetom, odvojenom kupaonom i člana obitelji koji ga zdrav doma poslužuje.
Blago nama na takvom premišljanju, imamo standard što ga svijet nema, davno smo prešišali Švicarsku, a da nismo ni znali.

Eto i dr. Đikić nam je jalan na zaradi koju imamo na antigenskim testovima.
Veli dr. Beroš da ga je nazvao da se informira tko zarađuje a tko plaća za ta testiranja, kao ministru zdravstva mu je to promaklo, pa će se informirati kod Đikića koji živi u Frankfurtu, da ga pita što se događa u bolnici u Zaboku.
Tako je to od 90-e za pobjedu u ratu najviše su zaslužni oni koji nisu bili u ratu, oni peru savjest tako da vode “Kolone sjećanja” na poginule, školarci su krivi za porast zaraženih, a za korona profitere bit će krivi oni koji čačkaju po tome.
Samo naši političari o ničemu pojma nemaju, još ih jedino muči da li za kaznu za nenošenje maske treba opaliti 100 ili 200 eura kazne.
Ništa nam još nisu rekli što ćemo sa šmrkavom djecom, hoće li morati imati asistenta u školi da im mijenja maske ili i neće biti neki problem ako će šmrkati u nju, jer djeca su nestašna ne mogu se priviknuti na novonormalno i hoće li roditelji ako i bude nastave u školama morati osigurati zaštitare za nestašne školarce, da im slučajno ne padne na pamet da negdje putem žele obrisati nos koji curi, a to vidi redar, pa opali kaznu pa ovrha, pa ode kuća na bubanj.
Ili će i oni morati u samoizolaciju u jednom stanu gdje mama radi od kuće, tata vozi tramvaj, braco je u izolaciji od Corone , a seki curi nos.

Neka naš Premijer u izolaciji razmisli o svemu tome, ima vremena, ako se u toj zavrzlami pogubi malo uvijek može nazvati dr. Đikića i pitati za savjet, čovjek je dobronamjeran, nije sramota pitati, sramota je stvoriti ovakav kaos.

Dragica Trumbetaš

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.