Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jandroković se obrušio na Mostovce jer ih previše dolazi na posao dok HDZ-ovaca nema na poslu

Saborski zastupnici nastavili su s obrazlaganjem amandmana koji se tiču godišnjih planova Hrvatskih željeznica i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vlada ih sve redom odbija, a odmah na početku zaiskrilo je između predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i Mostovih zastupnika jer se Miro Bulj obrušio na zastupnike kojih nema. Zbog epidemioloških mjera u sabornici može biti 41 zastupnik, ali su ujutro na posao došla tek nekolicina njih.

E ali, HDZ-ovaca po običaju nije bilo, a Mostovaca je došlo četvero umjesto dvoje koliko ih prema Poslovniku donesenom zbog epidemije smije biti. Kvaka je u tome da u Sabornici smije biti istovremeno 41 zastupnik i tada bi među njima mogli biti dvoje Mostovaca, no kako nije bilo nikog iz HDZ-a, četvero MOST-ovaca nisu ni približno bili broju 41 koliko osoba smije istovremeno biti u sabornici.

  • Raspravljamo o amandmanima koji su bitni za građane, koje Vlada sve redom odbija, a ovdje nema zastupnika da brane interese tih građana – poručio je Bulj na što mu je Jandroković rekao da se ne brine on za druge zastupnike.

  • Nije fer kontinuirano prozivati one koji nisu ovdje – rekao je Jandroković.

A onda je shvatio da je Mostovih zastupnika u sabornici više nego što ih smije biti. U sabornici ih, prema Poslovniku donesenom zbog epidemije, smije biti dvoje, a bilo ih je četvero. Jandroković im je poručio da dvoje izađu, ali nisu htjeli.

  • Ovdje može biti 41 zastupnik, a nema ih. Nema ni vaših zastupnika pa će nas biti četvero. Sramite se – poručili su Mostovci.

Jandroković je odredio stanku od 15 minuta da se dogovore kojih dvoje će sudjelovati na raspravi u sabornici.

Nakon stanke, Mostovih zastupnika opet je ušlo četvero, a više je ušlo i Suverenista.

  • U sabornici može biti istovremeno dva zastupnika iz Mosta, jedan Suverenista. I ne sjedite u svojim klupama. Počet ću davati opomene, prvu, drugu, treću, četvrtu da na kraju nećete moći dva dana nazočiti raspravama, što ne bih želio – poručio je Jandroković no zastupnici nisu htjeli izaći van.

  • Nema rasprave dok ne izađe višak van. Neću se svađati, morate biti dva iz Mosta i jedan Suverenist – dodao je predsjednik Sabora.

  • Evo, dragi građani, nikoga iz HDZ-a nema, a nas tjeraju iz sabornice – poručio je Mostov Nikola Grmoja. Jandroković je opet odredio stanku.

Milan Vrkljan u ime Domovinskog pokreta poručio je kako je Jandrokovićevo ponašanje neprihvatljivo.

  • Nije vaša uloga da zastupate pozicije nekih određenih stranaka – poručio je.

Jandroković je istaknuo kako nije branio poziciju vladajućih nego pravila koja su donijeli zbog epidemije.

  • Građani će vidjeti da li nekoga ima ili nema i iz tog će donositi zaključke. Ja nisam branio poziciju vladajućih, nego svakog zastupnika. Može se dogoditi da neće biti zastupnika iz Domovinskog pokreta pa će prozivati vas. To nije korektno, nije obaveza zastupnika da sjede ovdje dok se obrazlažu amandmani – poručio je Jandroković.

Grmoja mu je poručio da oni neće šutke pustiti ovakvo ponašanje.

  • Nema niti jednog zastupnika vladajuće većine, a pozivate se na epidemiološke mjere u praznoj sabornici i nama ne date da sjedimo tu. One koji primaju plaću, a ne dolaze na posao nagrađujete. Mi ćemo naći načina kako se suprotstaviti tome, nećemo šutke gledati – poručio je apeliravši na Jandrokovića da Mostovim zastupnicima da još mjesta u glavnoj dvorani jer oni svi dolaze na posao.

  • Za to morate dobiti dovoljno mandata na izborima – odgovorio mu je Jandroković.

Podsjetio je kako je Predsjedništvo zajednički donio odluku o tome koliko zastupnika može sjediti u sabornici.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.