Javna zahvala Udruge Mlada pera Gradu Čakovcu i saborskim zastupnicima SDP-a

Godina 2020. rijetko kome će ostati u predivnom sjećanju, a opet, upravo zbog svih teškoća uzrokovanih pandemijom dešavaju se predivni trenuci koji će sasvim sigurno ostati dio pozitivnih, toplih emotivnih sjećanja na ovu godinu.

Kao osnivač i predsjednik Udruge Mlada pera, potpuno neprofitne udruge bez profesionalnih zaposlenika, već sam nekoliko puta izjavio da ću napraviti sve da udruga opstane i nastavi rad s djecom jer je više nego očito da smo našli zajednički jezik, odlično surađujemo i ono najvažnije, djeca uživaju kad se njihov literarni rad objavi na portalu Top generacija, portalu Udruge Mlada pera za objavljivanje literarnih radova učenika i studenata, svih dječjih literarnih radova, teenagerskih misli, mladenačkih razmišljanja.

Udruga je do sada izdala tri zbornika s dječjim radovima i dvije slikovnice financirane većinom donacijama jedinicama lokalne samouprave preko Javnih poziva za financiranje udruga.
No uz te troškove tiskanja i naklade koje su financirane na taj način, tu su i veliki troškovi u pozadini koji su javnosti obično nevidljivi, recimo trošak web hostinga portala, troškovi održavanja bankovnog računa, printanje, toneri, ogromni troškovi su poštarina itd.

Prijašnjih godina sam uspio preko Javnih poziva namiriti sredstva i za te “nevidljive” troškove no svi znamo situaciju ove godine, mnogi Javni pozivi su otkazani po preporuci Vlade zbog korona krize. I tako nakon naše prve ovogodišnje krize oko uspješnog završetka projekta Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka uzrokovane financijama gdje sam zamolio javnost za pomoć koja se odazvala, pogotovo nakon angažiranja ovogodišnjih ambasadora Udruge Mlada pera Martine i Gorana Radiković te uključivanja ogromnim dijelom Grada Čakovca i uz pomoć Općina Gornji Mihaljevec, Nedelišće i Mala Subotica, slikovnica je ugledala svijetlo dana.
No žiro-račun udruge se ispraznio i zaprijetilo je gašenje portala Top generacija. Stoga sam prije tri dana poslao email u Sabor s očajnom molbom da se ne dozvoli gašenje portala sljedećeg sadržaja:

Poštovani,
od 10.07.2017. godine kad je osnovana Udruga Mlada pera na portalu Top generacija objavljena su  844 dječja literarna rada. Do 31.12.2020. traje literarni natječaj za osnovnoškolce Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju! na koji su do sada pristigla 389 literarna rada i još svakodnevno pristižu i svi su objavljeni na portalu Top generacija no izgledan je scenarij da će portal Top generacija izgubiti web hosting, propasti dječji natječaj ali i nestati svi dječji radovi. Naime, 26.12.2020. treba platiti obnovu hostinga koji godišnje iznosi 3.436,25 kn (zbog količine radova potreban je jači hosting, zadnji račun u prilogu). Zbog ovogodišnje situacije s korona krizom i prekidanja Javnih poziva za financiranje udruga nećemo biti u situaciji platiti web hosting jer je stanje na računu udruge  32,21 kn.

Udruga je do sada izdala 3 zbornika i 2 slikovnice (detaljnije u prilogu), sve s dječjim radovima i nadam se da nećemo sad razočarati djecu. Stoga  Vam se obraćam s molbom da nam pomognete da skupimo iznos za web hosting na žiro-račun udruge HR3124020061100838696 (Erste banka). U nadi pozitivnog odaziva srdačan pozdrav!

Od svih zastupnika jedini su, već sljedeći dan, reagirali zastupnici SDP-a, posebno zastupnici SDP-a iz Međimurja Boška Ban Vlahek i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač koji je odobrio potrebna sredstva za webhosting i omogućio provedbu daljnjih planiranih aktivnosti, odnosno praktično je omogućio da se Udruga Mlada pera ne ugasi. Privatne donaciji udruzi napravili su i zastupnici SDP-a Boška Ban Vlahek i Peđa Grbin.

Čime je Udruga Mlada pera to zaslužila? Evo samo zadnji primjer kako djelujemo na djecu:

Slikovnica Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka našla je svoje mjesto u domovima mnoge djece diljem Hrvatske, a jedan primjerak smjestio se i u domu male petogodišnje Tesse u Zagrebu. Ne znamo tko joj je pročitao priče, ali slikovnica joj je dala inspiraciju za nekoliko crteža Zmajčeka Pozojčeka koje nam je uz maminu pomoć poslala. Ne treba ni naglašavati koliko smo se razveselili, a jedan Tessin crtež  Zmajčeka Pozojčeka uz njenu i maminu dozvolu dijelimo i s vama!

Zmajček Pozojček by Tessa

I stoga, osjećam potrebu javno se zahvaliti onima koji su jedini reagirali na ovaj vapaj za pomoć: Gradu Čakovcu i saborskim zastupnicima SDP-a! HVALA!

Gorkić Taradi
predsjednik Udruge Mlada pera

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.