(Foto: Screenshot)

Hrvatski penal postao hit u Europi

Tomislav Mrkonjić postao je zvijezda nogometnog vikenda u Hrvatskoj kada je lukavo zabio penal u sudačkoj nadoknadi za Croatiju iz Zmijavaca protiv Cibalije.

Mrkonjić je vezao kopačku i popravljao štucne, a zatim bez zaleta lagano poslao loptu u mrežu pored iznenađenog vratara.

Njegov potez brzo se proširio Hrvatskom, a zatim i Europom. Društvenim mrežama dospio je i do uglednih medija, pa tako o njemu pišu britanski Guardian i madridski As, a podijelio ga je i Amazon.

“Hrvatska liga svjedočila je jednom od najdrskijih penala koji ćete ikad vidjeti”, piše As. “Prijevara ili lukavost? Trik iz penala koji će podijeliti svijet nogometa”, stoji u naslovu videa.

“Odvažan penal u 95. minuti utakmice. Budi uspomene na slavni penal Leeja Trundela“, piše Guardian, koji ga je usporedio sa sličnim hit-penalom.

Eto, i 2. HNL probila se do europskih pozornica zahvaljujući domišljatom i hrabrom Mrkonjiću…

Donirajte Udrugu Mlada pera

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.