Foto: Facebook Općina Veliki Grđevac

Čačić ponosan, uspio sve pozatvarati i poslati na biro, a prvi ne nosi masku

Općina Veliki Grđevac pohvalila se na Facebooku s posjetom varaždinskog župana Radimira Čačića. Međutim, nije trebalo dugo da svi primijete očito. Niti župan niti ostali sudionici sastanka, među kojima je i načelnik Tomislav Pavlečić, nisu imali maske.

  • To su gluposti što me pitate i pokušaj političkog podbadanja dok imamo izuzetno opasnu i ozbiljnu situaciju, a nitko nas ne sluša – izjavio je varaždinski župan Radimir Čačić na upit 24sata o posjeti općini Veliki Grđevac.

Na dvije objavljene fotografije koje su nastale prošlog petka vidi se kako nitko ne nosi maske iako sjede u zatvorenom. Mještanima općine se to i nije previše svidjelo, već su ih pitali gdje su maske te su ih nazvali licemjerima.

  • Skinuli smo maske samo kako bismo se slikali – dodatno je pojasnio Čačić medijima, međutim na samim fotografijama ne vide se maske u rukama sudionika ili oko njih. Zanimljivo je to što je istu općinu tri dana ranije posjetio župan Damir Bajs, no situacija je posve drugačija. Tada su svi nosili maske.

Zanimljiv je komentar poznatog Varaždinca Igora Šalamuna:

Ne zanimaju me Švedske, Norveške, Novi Zelandi i slično. Imamo zemlju u susjedstvu koja je praktički pred mjesec dana uvela lockdown, zatvorila ugostiteljske objekte, kina, kazališta, društvena događanja, trgovine, obrte, uvela policijski sat, ograničenje kretanja iz općine u općinu i brojne druge mjere. U četvrtak, 22. listopada kada je Slovenija praktički uvela lockdown imali su 1664 novih potvrđenih slučajeva. Jučer 4 tjedna kasnije u četvrtak, 19.11. imali su 2078 novih potvrđenih slučajeva. I to u zemlji od cca 2 milijuna stanovnika. Kad pogledate i usporedite grafove dnevnih slučajeva hrvatski graf ima tendenciju vrlo blagog porasta, slovenski graf ima tendenciju vrlo blagog pada, ali nepobitna je činjenica da na isti dan u odnosu na pred mjesec dana Slovenija ima gotovo 25% veći broj slučajeva uz sve rigorozne mjere koje je provela. U vlastitiom susjedstvu dakle vidimo da rigorozne mjere nemaju efekta na apsolutno ništa osim na uništavanje gospodarskih djelatnosti i na pogoršavanje mentalnog zdravlja stanovništa. Neki bi umjesto zagovaranja mjera koje neće dovesti do zdravstvene zaštite stanovništva trebali razmišljati oko toga kako osigurati dodatne kapacitete u zdravstvenom sustavu i kako olakšati i pomoći liječnicima, medicinskim sestrama i zdravstvenom osoblju u ovom razdoblju pandemije. Znam, malo je zahebano sada pod pritiskom pandemije sanirati i osposobljavati zdravstveni sustav koji ste 30 godina zanemarivali i koji vam je bio poligon za uhljebljivanje sitnih partijskih poslušnika na administrativne i tzv. rukovodeće pozicije. I prestanite srati po medijima da nismo odgovorni. Nosimo maske svugdje gdje treba, držimo distance, ali ne pristajemo da nas zatvarate i tretirate kao stoku. Počistite prvo pred svojim pragom na kojem se nakupilo podosta smeća.


Donirajte Udrugu Mlada pera

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.