fbpx

VIDEO: Premijerku Islanda usred intervjua prekinuo snažan potres

Reykjavik i okolicu u utorak je pogodio snažan potres magnitude 5,6, ali nije napravio nikakvu štetu, a samo je nakratko prekinuo i parlamentarnu sjednicu.

Najjači potres trajao je nekoliko sekundi, a uslijedilo je više manjih naknadnih potresa. Parlamentarna sjednica prekinuta je na petnaestak minuta.

U Reykjaviku potres je zaljuljao zgrade, a bio je praćen snažnom tutnjavom.

Prema meteorološkom institutu na Islandu, epicentar se nalazio dvadesetak kilometara od glavnoga grada, u geotermalnoj zoni Seltun.

“Nema ozlijeđenih ni materijalne štete”, objavila je civilna zaštita, ali će se ipak provesti inspekcija kako bi se potvrdile te informacije.

Islandska premijerka Katrin Jakobsdottir u trenutku potresa davala je intervju za Washington Post, a kamere su zabilježile trenutak kada se zatresla soba u kojoj je bila, kao i njezinu reakciju.

”O, moj Bože, potres”, rekla je šokirana premijerka. ”Oprostite, upravo se dogodio potres”, ispričala se u kameru, a zatim i našalila: ”Pa, ovo je Island!” Poručila je i da je na sigurnom.

Ovo nije prvi put da je reakcija visokih dužnosnika na potres za vrijeme radnog vremena uhvaćena na kameri. Svijet je obišla i snimka novozelandske premijerke Jacinde Ardern, koja je nakon snažnog potresa u javljanju uživo nasmijala sve izjavom: ”Sasvim pristojan potres.”

Dnevnik.hr

Donirajte Udrugu Mlada pera

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!

Podržite literarno stvaralaštvo djece

kn

Odredite sami iznos

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 1,00 kn

GumiImpex - GRP
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: