VIDEO: Premijerku Islanda usred intervjua prekinuo snažan potres

Reykjavik i okolicu u utorak je pogodio snažan potres magnitude 5,6, ali nije napravio nikakvu štetu, a samo je nakratko prekinuo i parlamentarnu sjednicu.

Najjači potres trajao je nekoliko sekundi, a uslijedilo je više manjih naknadnih potresa. Parlamentarna sjednica prekinuta je na petnaestak minuta.

U Reykjaviku potres je zaljuljao zgrade, a bio je praćen snažnom tutnjavom.

Prema meteorološkom institutu na Islandu, epicentar se nalazio dvadesetak kilometara od glavnoga grada, u geotermalnoj zoni Seltun.

“Nema ozlijeđenih ni materijalne štete”, objavila je civilna zaštita, ali će se ipak provesti inspekcija kako bi se potvrdile te informacije.

Islandska premijerka Katrin Jakobsdottir u trenutku potresa davala je intervju za Washington Post, a kamere su zabilježile trenutak kada se zatresla soba u kojoj je bila, kao i njezinu reakciju.

”O, moj Bože, potres”, rekla je šokirana premijerka. ”Oprostite, upravo se dogodio potres”, ispričala se u kameru, a zatim i našalila: ”Pa, ovo je Island!” Poručila je i da je na sigurnom.

Ovo nije prvi put da je reakcija visokih dužnosnika na potres za vrijeme radnog vremena uhvaćena na kameri. Svijet je obišla i snimka novozelandske premijerke Jacinde Ardern, koja je nakon snažnog potresa u javljanju uživo nasmijala sve izjavom: ”Sasvim pristojan potres.”

Dnevnik.hr

Donirajte Udrugu Mlada pera

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.