FOTO: AFP

Svjetski prvak počeo prerano slaviti pobjedu, pa doživio hladan tuš

Koliko je važno ne podcjenjivati suparnika i odraditi svoj dio posla sve dok natjecanje ne bude i službeno gotovo, ove je nedjelje na svojoj koži spoznao Julian Alaphilippe, svjetski prvak u biciklizmu.

Na jednodnevnoj utrci Liege-Bastogne-Liege u Belgiji Alaphilippe u uzbudljivoj završnici nekoliko metara prije cilja podigao je ruke u zrak misleći da je pobjegao konkurenciji i da je sve gotovo.

Ali nije bilo gotovo. Iza 28-godišnjeg Francuza jurio je slovenski as Primož Roglič, koji je ga je u posljednji čas ipak uspio prestići. Milimetri su odlučivali, ali nakon pregleda snimke nije bilo dileme – Roglič je prvi prošao kroz cilj.

Šest i pol sati trajala je ta utrka, Alaphilippeu je očito ponestalo koncentracije i Slovenac je to iskoristio.

Za Rogliča je ovaj trijumf barem malo zrno utjehe nakon nedavnog raspleta na Tour de Franceu, kada je većinu vremena na najslavnijoj biciklističkoj utrci bio u vodstvu, a onda ga je u konačnici pretekao njegov sunarodnjak Tadej Pogačar i odnio mu pobjedu.

*********************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za dječju slikovnicu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.