Foto: EPA

Charlie Hebdo objavio karikaturu Erdogana, Turska bijesni

Turska je najavila da će poduzeti sve pravne i diplomatske korake protiv karikature predsjednika Erdogana na naslovnici najnovijeg broja satiričnog lista Charlie Hebdo.

Naslovnica lista prikazuje Erdogana u majici i donjem rublju s limenkom pića u ruci, a pored njega je žena kojoj Erdogan gleda pod hidžab otkrivajući joj stražnjicu. “Oh, proroče!”, uzvikuje Erdogan na karikaturi naslovljenoj s “Erdogan: privatno, vrlo je smiješan”.

“Oštro osuđujemo karikaturu našeg predsjednika u francuskom časopisu koja pokazuje da joj nikakva religija i vrijednosti nisu svete”, napisao je na Twitteru Erdoganov glasnogovornik Ibrahim Kalin.

Erdogan pozvao na bojkot francuskih proizvoda

Erdogan je ovaj vikend napao Macrona rekavši da treba otići psihijatru, na što je Francuska opozvala svog veleposlanika u Ankari.

Erdogan je u ponedjeljak također pozvao na bojkot francuskih proizvoda nakon objave karikatura proroka Muhameda u Francuskoj koje su izazvale bijes muslimana diljem svijeta.

Karikature, koje muslimani smatraju svetogrđem, objavljene su u znak solidarnosti s učiteljem kojemu je 16. listopada odrubljena glava jer je u razredu pokazao karikature proroka Muhameda.

Donirajte Udrugu Mlada pera

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.