Učitelj bez maske maltretirao učenicu jer je na trenutak skinula masku

Počela je nova školska godina, a već prvog dana brojni ogorčeni roditelji javili su se s nizom raznih nevjerojatnih situacija koje su njihova djeca proživjela već prvi dan škole.

Tako neki navode kako je djeci zabranjeno ići na toalet, ili moraju ići u točno određeno vrijeme. Drugi navode kako učenici moraju konstantno nositi maske u učionici, no kako u to istoj učionici objeduju, za to vrijeme maske skidaju, a potom ostatak dana provode u istoj učionici – s maskama. Nekima je pak bilo zabranjeno ići van na svjež zrak, dok drugi smiju izaći na zrak, ali uz nošenje maske – na otvorenom, iako im je zabranjen blizak kontakt. Treće je prvi dan škole ravnateljica natjerala nositi pamučne maske koje su učenici tek dobili, a koje je potrebno oprati prije nošenja, te im nije dozvolila da nose svoje maske. Niz se samo nastavlja..

Roditelji su se s pravom zapitali na koji način se provode epidemiološke mjere, odnosno koliko su postupci u određenim školama opravdani, a čini se, ovaj put, ne misle samo šutjeti i slijepo pratiti pravila, a koja je svaka škola prilagodila nekako više po ‘vlastitom nahođenju’, ostavlja se dojam.

Nevjerojatan incident dogodio se i u školi u Gajnicama, kada je jedan od profesora ‘poludio’ kad je vidio da si je učenica spustila nakratko masku s nosa, jer joj je bilo teško disati. Srušio joj je knjige na pod, te ju potom natjerao da ih sama pokupi. I to sve zbog maske. Maske koju on sam ne nosi po nikakvim pravilima.

“Danas u Osnovnoj školi Dragutin Domjanić u Gajnicama, moja kćer je pod odmorom spustila masku na bradu da malo zraka udahne, na to joj je došao profesor Dražen Šimić, rekao joj da digne masku, lupio nogom u kupu tako da su joj knjige sve popadale na pod i rekao joj neka si to sad sama skuplja! Dotični gospodin međutim tokom cijelog školskog sata nosi masku pod bradom! Kakvo je to teroriziranje učenika i dokle ćemo to trpiti?”, upitao se ogorčeni roditelj na samom početku nove školske godine nakon što je njegova kćer doživjela ovu neugodnost.

Uz to je priložio i fotografiju profesora:

Profesor iz Gajnica maltretirao učenicu! ‘Lupio nogom u klupu, rasuo knjige po podu, a onda ju natjerao da ih sama pokupi!

Otac svoju kćer drugi dan nije poslao u školu, a razrednica mu je odgovorila:

“Poštovani,

razumijem Vas i razumijem kako se ** osjeća. Ali, postoje određena pravila kojih se i ja moram pridržavati. Svjesna sam toga da neki profesori rade pritisak na ***, ali samo provode ono što im je rečeno.

Danas ću joj opravdati izostanke, a za dalje se čujemo. Nadam se da će joj biti bolje”.

O ovom incidentu obratili smo se ravnateljstvu škole, koje je samo šturo odgovorilo.

“Škola je upoznata s navedenim slučajem. Od učitelja je zatraženo žurno pisano očitovanje, te će Škola po zaprimanju, postupati sukladno postojećim propisima i protokolima.”

To su tek problemi s provođenjem epidemioloških mjera, a gdje su svi ostali problemi, poput nedostatak pomoćnika u nastavi ili činjenice da su u nekim školama učenici dobili udžbenike iz informatike, no profesora koji bi im predavali – nema. Odgovor ćemo morati tražiti od Ministarstva, jer škole navode kako Ministarstvo nije izdalo dozvolu za raspisivanje natječaja za zapošljavanje profesora informatike, koje inače na burzi moramo tražiti kao iglu u plastu sijena.

Mislili smo da će godina biti izazovna i teška, ali po prvom tjednu nastave kao i najavama kako će vrlo brzo, već kroz tjedan dana brojne škole krenuti na B i C model, jasno je kako će ovo biti jedna od najtežih godina, te je upitno kako će se ista uopće sprovesti do kraja, a da djeca, učenici, doista od te školske godine imaju koristi i da nešto nauče, jer roditelji sigurno neće moći sjediti satima sa djecom doma kako bi ih učili ono što su morali naučiti u školi, od svojih profesora, učitelja i nastavnika.

Zagreb.info


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.