Svaka ljubav je ubava, jedino je poneka pamet udubljena

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Dugo već ništa nisam napisao na ovom svom blogu, a danas sam slobodan pa rekoh hajde da probam barem jednu karticu teksta iako još nemam blage veze o čemu da pišem. Valjda sam konačno ipak počeo stariti ili mi treba nešto novo da mi digne adrenalin.

I korona već dosadila svima osim stožeru pa nije više top tema. Korupcija…mislim, je li korupcija uopće hrvatska riječ? Ili mito? Mito meni vuče onako malo na francuski, možda je originalna riječ bila mitokorupcija, ali kako su Francuzi lijeni da čitaju zadnjih 10-20 slova čita se mito, a Hrvati k’o Hrvati, vole se raditi pametnima  pa su  počeli posebno izgovarati tu očito francusku riječ koja se zapravo ne čita i ne postoji. Prema tome, ja definitivno mislim da mito i korupcija nije iz hrvatskog jezika jer toga jednostavno u Hrvatskoj nema.  Dakle, još jedna promašena tema.

Čak me nije nadigla ni rasprava o zvijezdama jer sam ja posljednju zvijezdu već odavno skinuo s jelke i sad stavljam  onu špicu koja jednom godišnje ponosno strši gore.
Usput, jeste li znali da zahvaljujući zvijezdi Hrvatska danas podsjeća na zmaja, a da je slovo U htjelo da Pelješki most bude preko l’Istria e il Quarnero? Nevjerojatno, ali čini mi se da jenjava interes za prepucavanje oko ustaša i partizana. Naravno, ima još onih kojima je to jedina tema i samo o tome (znaju) pričati jer su u svemu ostalome plitki kao presušeni potočić.

Malo me potaknula na razmišljanje briga čovjeka koji očito misli unaprijed pa tako i o svom mjestu na groblju  makar to bilo i u Aleji velikana. Iako je čudo da s obzirom na to koliko smo bogata zemlja nemamo i Aleju bisera ovaj potez brižnog čovjeka potaknuo me da shvatim da bih možda i ja trebao prihvatiti činjenicu da nisam više u cvijetu mladosti nego samo u mladosti, bez cvijeta i donio sam neminovnu odluku, neka se vidi da i ja razmišljam unaprijed: učlanio sam se u posmrtnu pripomoć i počeo uplaćivati za svoj sprovod. Kako moram plaćati 20 godina očito je da neću tako brzo umrijeti, a osim toga možda onda i ja uspijem uštedjeti 5 milijuna kuna.

I zato, živjela mladost, planiraj za starost! (I sprovod!)


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.