Moć jednog čovjeka: Dječji Zrinski Art Festival bez zelenog svjetla

Draga djeco, dragi roditelji!

Po odluci epidemiologinje  iz ZZJZ Čakovec Dječji Zrinski Art Festival nije dobio zeleno svjetlo za održavanje. Prvi put je odgovoreno da nemamo adekvatne mjere, kad smo stavili na papir sve tražene epidemiološke mjere ispostavilo se da je, osim što se ne zna gdje je atrij Starog grada upitno  i, citiram: “…tko je voditelj tih radionica ( dolaze li te osobe iz odgojno obrazovnog sustava ?)

Zaista nisam razumio kakve to veze ima s epidemiološkim mjerama i utječe na širenje zaraze, no ja sam voditelj pa sam  poslao natrag email uz kratko objašnjenje tko sam i što sam:

Kao prvo, nisam član ni jedne političke stranke (ako se ispostavi da je i to važno pa da odmah napomenem), imam završenu srednju ugostiteljsku školu što me nije omelo da izdam tri knjige i budem koautor četvrte, napišem uvodne priče za dvije slikovnice i u uspješnom radu s djecom. Osnivač sam i predsjednik Udruge Mlada pera osnovane 2017. godine. U ove tri godine postojanja izdali smo tri zbornika i dvije slikovnice, surađujemo s osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske gdje još nitko nije postavio pitanje dolazim li iz odgojno obrazovnog sustava. 

Kako nisam dobio odgovor, otišao sam kod epidemiologinje Suzane Tarandek  Strnad da uživo vidi iz kojeg sam društvenog kruga i dam sva dodatna objašnjenja no nije imala vremena za mene, moram zakazati sastanak. No zato me je bez dogovaranja sastanka primila odmah ravnateljica Marina Payerl-Pal , ljubazno saslušala i obećala da će pokušati vidjeti može li se dati zeleno svjetlo uz dodatne mjere. Učinila je to vrlo brzo i nazvala me za sat vremena. Razgovarala je s dr. Strnad i na kraju je ispala prepreka to što će na radionicama djeca biti iz cijelog Međimurja. Ta prepreka nije napomenuta u prethodnim emailovima, ali ispada da je to što će djeca biti 2 m jedno od drugog bez kontakta puno opasnije nego recimo na nogometnom treningu.

Djeco, izuzetno mi je žao, no Dječji Zrinski Art Festival nije dobio zeleno svjetlo. Možda jednom drugom prilikom, uz odgovarajuće ljude iz odgojno obrazovnog sustava.

Gorkić Taradi
predsjednik udruge Mlada pera


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.