1. DAN STAR FILM FESTA

Četvrtak je započeo dinamično, sastankom organizatora u 8 ujutro na lokaciji Kazališta 21. Svi okupljeni zajedno su utvrdili točke protokola za četvrtak i spremno zakoračili u finalne pripreme prvog festivalskog dana, 3. rujna.

Ured za goste dočekao je članove žirija, Anu Đordić i Igora Jelinovića dok su voditelj i snimatelji dogovarali live uključenje članice Ane Trebše koja na ovogodišnjem izdanju festivala sudjeluje iz Slovenije. Ured za goste i voditeljica volontera dočekali su volontere i volonterke koji su potom dobili svoje promotivne pakete. Tehnička služba je uz pomoć volontera postavila platno, instalacije, kamere, ozvučenje uz ostatak opreme a time su završene pripreme za projekcije na otvorenom ali i pripreme za live javljanje. Počelo je današnje snimanje te montaža festivalskih kronika, a materijala je bilo i više nego dovoljno jer su kamere Star Film Festa zabilježile i prošli dan priprema. Nakon zajedničkog ručka svi organizatori i volonteri na svoja su zapešća zalijepili festivalske narukvice dok je ispred Kazališta 21 postavljen info pult i crveni tepih a uskoro su pristigli i voditelji festivala Martina Werft, Saša Tadić uz prevoditeljicu Robertu Končar.

Posebno oduševljenje je izazvala informacija o dolasku Gorana Grgića u Sisak. Montaža, tehnička služba, fotografi, snimatelji i media sektor nastavili su redom izvršavati svoja zaduženja, a zalazak sunca označio je približavanje početka Star Film Festa. Uzbuđenje je raslo a marljive ruke organizatora i volontera počele su raditi nešto brže.

U 19 sati pratitelji Facebook profila i službene stranice Star Film Festa ugledali su promotivni video i lice voditelja live dijela programa Domagoja Topića čime je počeo prvi ovakav, paralelan i po mnogo čemu izazovan Star Film Fest. Nakon razgovora sa selektoricom Martinom Mladenović, Domagoj je razgovarao s članovima žirija Anom Đordić i Igorom Jelinovićem a kasnije je uslijedio i razgovor s članicom žirija Anom Trebše, koja se publici javila iz Slovenije. Gledatelji koji su pratili live javljanje mogli su vidjeti i predstavljanje Mime Juračak i njezinih ilustracija izloženih ispred Kazališta 21 a što se tiče glazbenog segmenta Star Film Festa bila je tu i filmska glazba u izvedbi Alena Bakrića, Svena Tomanića i Mateja Smiljanića. Čast svečanog otvaranja 7. Star Film Festa pripala je voditeljima Martini Werft i Saši Tadiću, uz koje je na pozornici i live javljanju bila prisutna i Roberta Končar, kako bi program prve festivalske večeri mogla pratiti i strana publika te natjecatelji. Publici se obratio i zahvalio direktor festivala Matija Holjevac. Matija je publici za kraj obraćanja i početak zanimljive festivalske večeri, poručio da uživa u programu i time je Star Film Fest službeno otvoren, nakon čega su otpočele dugo iščekivane projekcije natjecateljskih projekcija.

Po završetku uspješne večeri krenule su pripreme i utvrđivanje programa za idući dan, 4. rujna. Od 9 ujutro kreću natjecateljske projekcije na službenoj stranici Star Film Festa, u planu je i Acoustic jam session, a posebno najavljujemo projekciju filma Arsena Antona Ostojića, „F20“ za publiku ispred Kazališta 21 te zanimljiv program uživo.
U prvoj večeri Star Film Festa uživali su brojni online posjetitelji kao i posjetitelji na lokaciji Kazališta 21, uz poštivanje preporučenih mjera epidemioloških službi. Druženje na otvorenom, uz glazbu i razgovor o filmu nastavljen je dugo u noć, na oduševljenje građana Siska ali i ostalih posjetitelja.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.