TESTIRANJE NA VIRUS SARS-CoV-2 u Međimurju

Djelatnost kliničke mikrobiologije Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije provodi testiranje na virus SARS-CoV-2 molekularnim metodama.
U primjeni su dva uređaja. Na jednom GeneXpert (Cepheid), koji je u primjeni od početka 6.mjeseca ove godine za testiranje na COVID nalaz je gotov u roku sat vremena.

Od četvrtka, 20.8.2020. u rutinskoj upotrebi za dijagnostiku virusa SARS-CoV-2 koristi se novi uređaj za molekularnu dijagnostiku firme Bioneer. Cijena tog testa je 698,00 kn (za tri specifične sekvence gena) i nalaz se izdaje u roku 24 sata.

Brisevi se uzimaju svakodnevno od ponedjeljka do petka u COVID kontejneru na parkiralištu iza ŽB Čakovec, Svetojelenska cesta (Google maps lokacija: https://goo.gl/maps/MD1SwoHsz1jMHiVRA ) od 7.30 sati, uz prethodnu najavu. Samo u izvanrednim slučajevima, prema dogovoru moguće je uzimanje briseva i preko vikenda.

Sva testiranja se obavljaju u Djelatnosti kliničke mikrobiologije ZZJZ Međimurske županije.

Osobe koje imaju bilo koju od indikacija za uzimanje brisa na SARS-CoV-2 virus od svog liječnika primarne zdravstvene zaštite ili epidemiologa temeljem“crvene” uputnice će pretragu obaviti bez plaćanja.

Završeni nalazi za uzorke uzete od osoba s „crvenom“ uputnicom šalju se putem CEZIH-a liječniku koji je uputio pacijente ili se mogu podići na šalteru Djelatnosti za kliničku mikrobiologiju od 15-18 sati isti dan.

Za sve one koji su iz osobnih razloga naručili testiranje nalaz se može dostaviti putem e-maila, nakon potpisanog zahtjeva za slanje nalaza.

Nalazi se prema prethodnom zahtjevu mogu izdati na engleskom i njemačkom jeziku.

Narudžbe za testiranje na osobni zahtjev uz plaćanje se primaju na telefon:

040 386 841 ili putem elektronske pošte: mikrobiologija@zzjz-ck.hr

Cijena usluge redovnog testiranja je 698,00 kn, a za hitne potrebe cijena testiranja iznosi 1.000,00kn.

Testiranje se plaća unaprijed putem internet bankarstva ili uplatnice ili osobno gotovinom na blagajni Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Kod dolaska na bris potrebno je donijeti potvrdu o uplati.

Podaci za uplatu putem internet bankarstva ili uplatnice:

IME I PREZIME KORISNIKA (ili NAZIV FIRME)

UPLATA U KORIST RAČUNA ZZJZ-A:

IBAN: HR8323400091116013999

MODEL: HR00

POZIV NA BROJ: OIB UPLATITELJA/POREZNI BROJ

OPIS: IME I PREZIME, te ADRESA osobe za koju se traži testiranje

IZNOS: 698,00KN

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA: SWIFT: PBZGHR2X


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.