foto: FB (Nikola Martinić Dragan)

Šef Stožera civilne zaštite otoka Brača dao je neopozivu ostavku jer više nema povjerenje u Nacionalni stožer i njegove odluke

NAČELNIK LOKALNOG STOŽERA DAO NEOPOZIVU OSTAVKU: NE VJERUJEM VIŠE NACIONALNOM STOŽERU, NE MOGU NAĆI UPORIŠTE U LOGICI!

Nikola Martinić Dragan, načelnik Stožera civilne zaštite otoka Brača, podnio je u ponedjeljak neopozivu ostavku jer, kako je napisao u objavi koju prenosimo u cijelosti, nema više  povjerenje u Nacionalni stožer i njihove odluke.

Poštovani sugrađani, dragi moji Bračani, s današnjim danom prestaje moje rukovođenje Kriznim stožerom otoka Brača. Jutros sam svoju neopozivu ostavku (u nastavku teksta istu možete i pročitati u cijelosti) dostavio svim jedinicama lokalne samouprave na otoku i svim ostalim službama koje za to trebaju biti obavještene. Mislim da je uredu da je na znanje primite i Vi, zbog kojih sam istu dužnost i prihvatio. Hvala Vam na povjerenju, čuvajte se, zdravi i veseli bili!!!

“”Poštovani,
sa žaljenjem vas izvještavam kako ovime dajem neopozivu ostavku na mjesto načelnika Kriznog stožera otoka Brača.

Razlozi za ovu moju odluku su i profesionalni i privatni.

Profesionalno, smatram kako nas u razdoblju koje slijedi očekuju novi izazovi u borbi protiv epidemije, izazovi koji će od svih koji u istu na bilo koji način budu uključeni zahtijevati potpun angažman i apsolutnu predanost na njihovom polju djelovanja i unutar mogućnosti koje svatko od nas ima. U tom smislu kao zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD Supetar, zapovjednik VOP Brač i odnedavno operativni član vatrogasnog zapovjedništva Vatrogasne zajednice splitsko-dalmatinske županije objektivno prosuđujem kako će me te moje primarne dužnosti i obaveze spriječiti da se zadacima koji stoje pred načelnikom stožera posvetim na primjeren način tj. u potpunosti i sa maksimumom svojih znanja i sposobnosti, a kako spomenuh prije najiskrenije mislim da vrijeme koje je pred nama jednostavno ne trpi polovična rješenja.

S one privatne, osobne strane, priznajem kako sam prateći situaciju oko bolesti COVID-19 u našoj zemlji donekle izgubio povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera koji rukovodi borbom protiv epidemije iste. Kao profesionalac koji je od prvog pravog dana epidemije aktivno djelovao u njenom zaustavljanju i kao običan čovjek i odgovoran građanin za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno.

Napominjem na kraju kako ova moja ostavka ne znači da na moje znanje i sposobnosti više ne možete računati, ukoliko se to pokaže potrebnim, na raspolaganju sam vam u bilo kojem trenutku.

Gospođo gradonačelnice, gospodo načelnici, cijenjene kolege članovi stožera, ponosan sam na vrijeme koje sam u ovoj krizi proveo s vama i na sve što smo zajedno u tom razdoblju postigli u očuvanju i zaštiti naše otočne zajednice, u nadi da ćete tako nastaviti i u vremenu koje dolazi ali ovaj put bez mene na čelu stožera.

Srdačno vas pozdravljam,
Nikola Martinić – Dragan “”


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.