Nadvožnjak u Kalničkoj ulici konačno otvoren zajedno s kružnim tokom

Nadvožnjak u Kalničkoj ulici u Čakovcu, otvoren je za promet jučer u 16 sati. Radovi sanacije gornjeg ustroja objekta tako su privedeni kraju, a nakon sanacije sjeverne i južne rampe, ostaje još završiti sanaciju stupova i stubišta što neće utjecati na nesmetano prometovanje. Usporedo s otvaranjem nadvožnjaka, za promet se otvorio i novoizgrađeni kružni tok sa sjeverne strane nadvožnjaka, na križanju Vukovarske i Nazorove ulice. U sklopu rekonstrukcije raskrižja rekonstruirana je i kompletna infrastruktura, uređene su pješačko- biciklističke staze, horizontalna prometna signalizacija te hortikultura.

Podsjetimo, obje investicije, sanacija nadvožnjaka i izgradnja novog kružnog toka, vrijedne su ukupno preko 20 milijuna kuna, a velik dio sredstava osiguran je iz vanjskih izvora. Sanacija je bila podijeljena u četiri faze. Prve dvije faze financirane su iz Proračuna Grada Čakovca, dok su financiranje preostalih dviju faza, prema odluci Vlade, preuzele Hrvatske ceste.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.