Diskriminacija u Grazu zbog korone

Vlasnik jednog restorana u Grazu podržava stroge epidemiološke mjere austrijske vlade prema putnicima iz Hrvatske, pa je to odlučio pokazati na najgori mogući način.

Nakon što su austrijske vlasti od ponedjeljka Hrvatsku stavile na listu epidemiološki rizičnih zemalja te odredile da svi putnici pri ulasku u zemlju iz Hrvatske moraju imati negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili se testirati 48 sati po povratku, ne prestaje konsternacija i ogorčenje među žiteljima obje zemlje.

Nakon mnogih skandaloznih slučajeva koje su pretrpjeli Austrijanci, vatru je potpirio i vlasnik jednog restorana u Grazu koji je na ulicu postavio ploču s natpisom “Nije za povratnike iz Hrvatske”. “Učinio sam to zbog brige za svoje redovne goste. Nemam ništa protiv onih koji se vraćaju iz Hrvatske, uopće ne, ali ne želim riskirati zdravlje svojih gostiju”, rekao je šef restorana Franz Erart za austrijski portal oe24.

Dodao je da podupire poteze austrijske vlade u borbi protiv koronavirusa te se slaže s izjavom kancelara Sebastiana Kurza koji je rekao da virus dolazi u automobilima. No, mnogi se građani na društvenim mrežama slažu da se radi o diskriminaciji te da bi Erarta trebalo tužiti. Zbog ovog poteza bi mogao izgubiti dosta gostiju.

“Iz principa neću tamo ići jesti”, komentirao je jedan ogorčeni Austrijanac, dok je drugi dodao: “Ne planiram ići u Hrvatsku, ali znam gdje sigurno ne idem.”

Net.hr


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.