Švedski model je uspio?

Kod Šveđana su samo dvije mjere na snazi, zabrana posjeta domovima za starije i nemoćne te zabrana javnih okupljanja s više od 50 ljudi

Glavni švedski epidemiolog Anders Tegnell na konferenciji za medije 28.07. otkrio je kako broj novozaraženih u Švedskoj rapidno pada. To je zanimljivo s obzirom na činjenicu da je Švedska bila jedina zemlja u Europi koja nije uvela stroge mjere zbog pandemije koronavirusa.

Tegnell je otkrio kako je kako Švedska u protekla 24 sata imala svega dva smrtna slučaja koronavirusa, dok je 34 nova slučaja zaraze s tim da je od početka pandemije u toj zemlji umrlo ukupno 5702 ljudi, a zarazilo se gotovo 80.000 ljudi.

Kod Šveđana su samo dvije mjere na snazi, zabrana posjeta domovima za starije i nemoćne te zabrana javnih okupljanja s više od 50 ljudi

“To praktički znači da će sada ljudi iz Stockholma moći, primjerice, otići u Norvešku”, dodao je Anders Tegnell.

Porast novozaraženih u Europi

Na konferenciji za medije osvrnuo se i na nagli porast novozaraženih u Europi.

“Nažalost, vidimo taj negativni trend porasta broja novozaraženih diljem Europe, loše je što se to događa upravo u ovom trenutku, ali u Švedskoj taj trend ne vidimo”, zaključio je.

U Švedskoj je u utorak na odjelima intenzivnog liječenja ili respiratorima bilo samo 46 pacijenata s covidom-19, a ukupno se u švedskim bolnicama od koronavirusa liječi 297 osoba. Na vrhuncu epidemije potkraj travnja na intenzivnom liječenju bilo je blizu 600 ljudi, a ukupno u bolnicama oko 2300. To je značajan pad.

Švedski model je uspio?

Mjere u Švedskoj

Kod Šveđana su samo dvije mjere na snazi – zabrana posjeta domovima za starije i nemoćne te zabrana javnih okupljanja s više od 50 ljudi.

Vlasti su pozvale na pridržavanje mjera, no nošenje maski nije obavezno. Isto tako savjetuju da se drži fizički distanca te da se izbjegavaju okupljanja i putovanja.

Net.hr


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.