Mogu ti odrezati prst da imam uspomenu?

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Koji je to događaj koji je istovremeno i tužan i radostan i pri tome ne mislim na onu narodnu Dok jednom ne smrknedrugom ne svane!  nego baš da  jednoj te istoj osobi ili grupi ljudi bude istovremeno i žao i drago?

Neću vas puno mučiti, odmah ću vam odgovoriti – to se događa onda kad vam radni kolega koji je godinama bio dio kolektiva i vaš radni kolega, odnosno u ovom konkretnom slučaju kolegica odlazi iz ekipe u neku novu radnu sredinu.

Naravno da ste tužni jer imate dojam da ste izgubili jedan horkruks. Fanovi Harry Pottera su odmah shvatili što sam htio reći, no za vas koji niste da objasnim: u horkruksu je skriven jedan dio vaše duše i kad netko s kim ste godinama radili odlazi imate dojam kao da odlazi i djelić vaše duše i to vas čini tužnim. No istovremeno ste i sretni jer ta osoba odlazi ostvarivati nove ciljeve u svom životu i svladavati nove izazove jer svatko od nas tu i tamo osjeti potrebu za promjenom, a rijetki imaju tu hrabrost i napustiti sigurnu luku i zaploviti možda nemirnim morem, ali s novom dozom životnog adrenalina!

Ugostiteljski posao je težak, stresan. Ima jedan živopisan opis koji kaže: neki imaju svoju točionicu, neki svoju igraonicu, neki svoju kladionicu, a konobari imaju svoju drkaonicu – stalno im netko drka po živcima! Uz pravilo Gost je uvijek u pravu! ponekad radni kolega bude ispušni ventil no to već sami uzimamo u neslužbeni opis posla! Svaka ekipa uvijek ima i veselih i teških trenutaka no kad godinama rade zajedno znaju si i prednosti i mane i povući jedan za drugoga kad netko ima slab dan i uskočiti kod teškog stola i olakšati dolazak na smjenu itd. i zato ne čudi pitanje kad ti odlazi kolegica s kojom si godinama radio: Mogu ti odrezati prst da imam uspomenu?

Umjesto da te veseli zapravo si tužan što ti taj netko sad neće prigovarati što pjevaš samo zato što zaista grozno pjevaš, umjesto da te veseli pitaš se tko će ti sada govoriti Nije meni teško počistiti tvoj stol!, umjesto da te veseli pitaš se tko će sada zaboraviti da si tražio slobodan dan ali srediti to ipak u zadnji trenutak!

Umjesto da si tužan radostan si jer poznaješ osobu koja je spremna zakoračiti nepoznatim putem i dokazati se u nekom drugom kolektivu, s nekim novima izazovima i nekim novim preprekama, radostan si jer si radio s osobom koja je dokazala da je spremna zagristi život i iz drugog kuta! Monika, cijela ekipa ti želi puno sreće na novom poslu!

I za kraj, po specijalnoj želji za oproštajnu feštu:


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.