Lista broj 5 – ukidanje 5 nameta u 5 dana!

FOKUS je zajedno sa svojim partnerima u koaliciji Strankom s imenom i prezimenom i Pametno u pet dana ovog tjedna predstavio ukidanje pet nameta, a to su:

1) Predlažemo ukidanje tehničkog pregleda svake godine za nove automobile. Prvi pregled bi bio nakon 4 godine, a onda svake dvije. U zapadnim europskim državama tehnički pregled s novim automobilom obavlja se tek u četvrtoj godini, a onda do desete godine svake druge godine. Iako većina automobila ima sedmogodišnje jamstvo, u Hrvatskoj su vlasnici lišeni pregleda samo prve dvije godine, a potom ga obavljaju svake sljedeće.

2) Ukidanje cijepljenja pasa protiv bjesnoće svake godine. Znanost kaže da se psi moraju cijepiti svake dvije do tri godine, ovisno o cjepivu.

3) Porez na potrošnju  već su ukinuli Dario Zurovec u Svetoj Nedelji i Ante Pranić u Vrgorcu. Ukidanje tog nameta najavio i Ivan Gulam u Pirovcu, a to je garancija da ćemo taj namet ukinuti u cijeloj Hrvatskoj!
Pored toga, ukidamo i obvezne članarine za turističke zajednice koje time postaju dobrovoljne uz reorganizaciju sustava turističkih zajednica, kao što je najavila Marijana Puljak.
Turizmu, ali i cijelom gospodarstvu, treba maknuti namete da prodiše.

4) Ukidanje birokracije 19. i 20. stoljeća. Nema više biljega/taksenih marki, upravnih pristojbi, pečata, papirnatih dokumenata… Nema više FT1P (Fali ti 1 papir). Vidimo se u 21. stoljeću!

5) Danas smo najavili ukidanje obveznog članstva u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori. Bio je to zadnji od ukupno pet nameta koje smo prezentirali ovaj tjedan, da bi ukazali na brojne besmislene namete, poreze i birokratske barijere koji opterećuju građane i poduzetnike.

Lista broj 5 - ukidanje 5 nameta u 5 dana!

Najtraženije ukidanje nameta od strane građane je HRT pretplata, no svitak sa svim drugim nametima na koje su nam se građani požalili ovih dana prešao je preko cijele Ulice ukinutih nameta. Kao što vidite na slici popis je vrlo dug, ali 5.7. imate priliku te namete ukinuti!

Ulica ukinutih nameta

Ljudi iz realnog sektora jedini znaju sve probleme s kojima se susreću “obični” građani i poduzetnici.
Uz Vašu podršku 05.07.2020. godine smanjit ćemo porez na dohodak na 10%, ukinuti porez na zadržanu dobit, prebaciti članstvo u raznim komorama na dobrovoljni režim, ukinuti većinu neporeznih/parafiskalnih nameta, ….
Ovaj put imate ZA koga glasati.
#FOKUSnabitno

Fokus: Darko Zver


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.