Foto: radnickafronta.hr

Katarina Peović odgovorila na poziv Andreja Plenkovića na sastanak: No pasaran!

Katarina Peović iz Radničke Fronte odgovorila je premijeru Andreju Plenkoviću na poziv za sastankom.
Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Plenković bi da se stvori politički konsenzus oko mjera koje se sprema povući kako bi navodno “sanirao krizu”. Saniranje krize za HDZ znači legitimaciju za promjene koje dugo žele provesti i na koje ih interesne skupine potiču.

Nakon što je Plenković “krizu rješavao” tako da su se potpore uplaćivale tvrtkama čiji su vlasnici prošle godine imali milijunske dobiti, sada se ustanovilo da su neki od njih čak i HDZ-u na izborima uplaćivali donacije.

Tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca, koja je kupila kompleks Kamensko, uplatila je iznos od 30 tisuća kuna. Radnik je primio do sada ukupno potpore preko milijun kuna! Aquaestil plus registrirana za proizvodnju i trgovinu je uplatila HDZ-u 20 tisuća kuna dok su od premijera iz te iste stranke dobili ukupno 2,9 milijuna kuna potpore.

Općenito donacije HDZ-u mogu poslužiti kao popis interesnih skupina čije ćemo apetite zadovoljavati navodno neophodnim “bolnim rezovima”. Agroproteinka, tvrtka u vlasništvu brata još uvijek aktualnog ministra vanjskih poslova Gordana Grlić Radmana (u kojoj je zaposlena i supruga ministra i to s plaćom od 13.500 kuna!), HDZ-u je uplatila oko 27 tisuća kuna! Popis je beskrajan*.

I sada bi Plenković još, k tome, da se stvori konsenzus oko poteza i scenarija koje možemo samo nagađati uzmemo li u obzir da je u prvim danima korona krize u medije procurio prijedlog Vlade koji bi praktički suspendirao odredbe Zakona o radu, zbog čega je oštrim pismom Plenkoviću reagirala i Evropska konfederacija sindikata (ETUC)**.

Svaka politička stranka čiji čelnici nakon najavljenog sastanka izađu s “pomirljivim porukama” suodgovorna je za ono što će nastupiti.

Što se nas tiče. Odgovor je jasan. Nema konsenzusa za rezanje radničkih plaća, nema konsenzusa za otpuštanja, nema konsenzusa za opraštanje poreza najbogatijima, nema konsenzusa za privatizaciju zdravstva.

No pasaran!”, poručila je Peović.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.