KAKO IZGLEDA KORONAVIRUS U HRVATSKOJ?

Izbori su prošli i korona virus opet postaje bauk, ili…? Matea Balen Šimić na svom je FB objavila njen život s koronom i izgleda da je problematičnije dokazati da imate koronu nego imati samu koronu!

Suprug se u nedjelju (29. 6.) vraća s terena. Sin i ja za vikend nismo bili u Zagrebu i sa suprugom se susrećemo u ponedjeljak.
Supruga boli glava. Mjeri temperaturu, toplomjer pokazuje 37.3. Pali mi se lampica i na pamet mi pada – KORONA??!!!
Luka, zovi epidemiologa! Ako si zaražen, možda smo se i Roko i ja već zarazili. Pa izgrlili smo se i izljubili čim smo se vidjeli! Sutra moram ići na posao. Postoji mogućnost da zarazim cijelu školu!

  • Dobar dan, zovem zbog mogućnosti zaraze Covidom 19. Od simptoma imam temperaturu i boli me glava. Osjećam se kao da ću biti bolestan.
  • Gdje ste bili?
  • Na terenu, radio sam s migrantima.
  • Ništa, izolirajte se, nemojte nikuda ići, javite se svome liječniku, a on će dogovoriti termin testiranja.

UTORAK
Zovemo obiteljskoga liječnika.
– Dobar dan, kontaktirao sam epidemiologa. Rekli su mi da Vam se javim zbog termina testiranja na Covid 19.
– U redu. Javim ćemo Vam termin testiranja.

Liječnik zove u roku pola sata i govori da je termin testiranja u četvrtak u 10. 35 u Sigetu (drive in).

Suprug i ja u čudu se gledamo. ČETVRTAK???!!! Tko će dočekati četvrtak???
Opet zovemo epidemiologa, a zovemo i Kliniku za infektivne bolest Dr. Fran Mihaljević. Objašnjavamo situaciju i molimo da se nešto riješi kako bi se testiranje što prije obavilo.

Odgovori su:

  1. -Pa što fali četvrtku? Brzo će četvrtak. Ako vam je predugo čekati četvrtak, možete doći tu k nama u Infektivnu, sjedit ćete u čekaonici s ljudima koji imaju koronu, a vi ju možda nemate, a onda ju tu možda i dobijete. Sad vi kako hoćete.

  2. -Možete doći odmah na red, ali morate platiti 1500 kn. Dakle, sami plaćate test ako ne želite čekati termin koji ste dobili.

  3. -Zašto se vi uopće idete testirati? Kako vam je sad?
    Suprug govori da je dobro, da nema više temperaturu, glava ga ne boli.

Slijedi nastavak razgovora:
-A gdje ste vi uopće bili da mislite da imate koronu?
-Radio sam i imao doticaj s migrantima.
-Ja nisam čuo da neki migrant ima koronu!

Nakon posljednje rečenice u meni nešto počinje vrištati. Mislim da je možda najbolje da pošaljem supruga da ovog pametnjakovića ode izljubiti. Ono, čisto da pokaže malo ljubavi i poštovanja prema jednome medicinskom stručnjaku.

U srijedu Luka ostaje bez njuha. To slučajno shvatimo kada se Roko ukaka, a Luka ne osjeti. Osim toga, sve je u najboljem redu. Luka se osjeća odlično. Zbog gubitka njuha gotovo smo sigurni da je korona u pitanju.

Četvrtak je. Suprug odlazi na testiranje. Vraća se i kaže da nije ništa strašno. Sjedio je u autu, prišla mu je gospođa u svemirskome odijelu, rekla da zabaci glavu malo unazad, stavila mu nekakav štapić u nos, držala pet sekundi, izvadila i to je to. Nalaz će stići za 24 sata kod našega liječnika opće prakse.

Petak je. Zovemo liječnika koji radi popodne. Sati je 13. 30. Nalaza nema. Još nije došao. Nitko ne zove. Oko 16 sati saznajemo rezultate. Suprug je pozitivan.

Zove ga naš liječnik. Kazuje mu da je pozitivan.

Zove ga neka liječnica. Kazuje mu da je pozitivan na Covid 19. Pita ga kako je. Kaže mu da će sve biti dobro i neka se ne brine. On je pita što je sa mnom i sinom, moramo li se i mi testirati? Odgovor liječnice:
– A NE ZNAM… Kako hoće… Ne moraju ako nemaju simptome. Nazovite svoga liječnika pa ćete vidjeti što on kaže.

Poziv epidemiologa. Opet obavijest o tome da ima koronu. – Što sa suprugom i sinom, moraju li se i oni testirati? – Da, da.
Kako sad da kad su nam rekli da ne moramo ako nemamo simptome. Odgovor ne postoji.

Zovem našega liječnika i pitam ga trebamo li se testirati. On me pita što su nam rekli stručnjaci. Ispričam mu cijelu situaciju. Pita me što ja hoću i imam li kakvih simptoma. Govorim da mi već nekoliko dana curi nos (zbog klime u autu). Kaže mi da sama odlučim.
Govorim da hoću. Budući da plaćam zdravstveno osiguranje i dopunsko, pa neka i ja potrošim koju kunu.

Dobivam termin u ponedjeljak, 7.7. Utorak stiže nalaz – NEGATIVNA!

A najbolje od svega je sljedeće…

U samoizolaciji smo od ponedjeljka. Bili smo svjesni da postoji mogućnost da Luka ima Covid 19 i da smo opasnost za druge. Istoga dana prijavljujemo to epidemiologu. I naš liječnik bilježi da sam mu javila da smo u samoizolaciji, ali kazuje da mu je i epidemiolog trebao poslati obavijest.

U petak nam javljaju da smo od danas, od petka, Roko i ja u samoizolaciji, a suprug je od četvrtka. Dakle, do četvrtka smo mogli lijepo šetati i zaražavati ljude. Zaista smo idioti što smo od ponedjeljka zatvoreni u stanu s malim djetetom izbjegavamo supruga.
Ispada da se od ponedjeljka do petka sin i ja nismo mogli zaraziti od supruga, a od petka možemo jer je od petka od pozitivan. TKO JE TU BLESAV??? Pa da je test napravljen u ponedjeljak, sve bi bilo isto!

I još malo korona ludosti!
U Požegi ne žele testirati ljude koji nemaju nikakve simptome. Prijatelj se došao testirati jer mu majka s kojom živi ima koronu. Poslali su ga kući. Neće ga testirati jer nema nikakvih simptoma.
U Požegi se uzima bris ždrijela i bris nosa. U Zagrebu samo bris nosa.
Luku pitaju za kontakte u posljednjih 48 sati prije pojave simptoma. Sestričnu kojoj je također potvrđena korona pitaju za kontakte posljednja dva tjedna.

TKO JE TU LUD?


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.