Arsen Anton Ostojić/portrait photo: Tomislav Cuveljak

ARSEN A. OSTOJIĆ – VELIKO IME FILMA NA PLATNU 7. STAR FILM FESTA

Poznati hrvatski redatelj, scenarist i producent Arsen Anton Ostojić, uveličat će ovogodišnje izdanje Star Film Festa. Naime, posjetitelji 7. Star Film Festa imat će priliku pogledati Ostojićev nagrađivani film “F20”. Jedno od najvećih imena hrvatskog filma teško je predstaviti u punome sjaju, ali smo se s ovim izazovnim zadatkom suočili kroz intervju koji je pred Vama. Što je produktivni autor imao reći o svom radu, filmu i Star Film Festu pročitajte u nastavku.

O već afirmiranom, izrazito uspješnom, svježem filmu s kojim se predstavlja sisačkoj publici, ali i publici iz cijeloga svijeta Ostojić je rekao: “F20” je nezavisni igrani film, snimljen izvan sistema, bez sudjelovanja HAVC-a u produkciji, te s malim sudjelovanjem HAVC-a u postprodukciji filma. Riječ je o žanrovskom filmu koji se ne bavi nikakvim standardnim hrvatskim dnevnopolitičkim temama, već prije svega nastoji biti filmski zabavan, iako, iskreno, oslikava jednu prilično ozbiljnu priču. Čak je i dijelom inspiriran stvarnim događajima koji su se dogodili u našoj zemlji. Lako je razumljiv i strancima, pa je vjerojatno i to jedan od razloga, pored svoje kvalitete, što je u zadnjih 4-5 mjeseci osvojio desetak nagrada na međunarodnim filmskim festivalima. Najdraže su mi recentne nagrade Romini Tonković u Los Angelesu i Filipu Mayeru na filmskom festivalu u Pugli u Italiji.”

A na pitanje zašto se odlučio za predstavljanje filma na Star Film Festu odgovara kako je tome tako zbog osobne povezanosti s gradom Siskom. “U Sisku sam snimio svoj drugi film “Ničiji sin”, te sam emocionalno vezan za Sisak. Veseli me da publika u Sisku može vidjeti i moj novi film; zato je i rađen.” Iz Star Film Festa poručuju kako je svima koji stoje iza festivala te na njemu neumorno rade, iznimna čast što se redatelj odlučio za prikazivanje filma u Sisku, pod zvjezdanim nebom, pred raznolikom festivalskom publikom.

Kredibilitet koji uživa i put koji je Arsen Anton Ostojić prošao, i kojeg neumorno prolazi stvarajući film svakako oduševljava. Ostojić se ostvario u različitim formama, od dugometražnog igranog filma do kratkog dokumentarnog filma. Ostojić je autor koji je afirmiran i u Europi, Americi te i dalje stvara i živi film. “Iako se doslovno čitav svoj život, od svoje 12. godine bavim filmom, i nakon diplomiranja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i magistriranja na New York University-ju, prije 25 godina, svoje dugometražne igrane filmove sam snimio u zadnjih 15-ak godina. To su “Ta divna splitska noć”, “Ničiji sin”, “Halimin put” te ovaj najnoviji “F20”. Rad na filmovima me jako veseli, tako da uvijek smetnem s uma kako je taj posao iznimno zahtjevan, naporan i nesiguran.”

Arsen Anton Ostojić

Ali film je i nešto što se voli. Stoga ne sumnjamo kako će film “F20” privući i u konačnici oduševiti zainteresiranu publiku. “Poručio bih im da se samo udobno smjeste u svoje stolice i da dopuste da ih “F20” povede na jedno zanimljivo, uzbudljivo i neočekivano filmsko putovanje kakvo se rijetko viđa u hrvatskim filmovima” najavljuje Ostojić.

Za kraj se autor osvrnuo i na trenutačnu situaciju koje je utjecala i na film ali izrazio i optimizam. “Gledati film na otvorenom je jedno vrlo lijepo iskustvo, potpuno drugačije nego biti zatvoren u svom stanu ili kući svih ovih mjeseci i biti prisiljen gledati filmove na televizoru ili računalu.” Bolji poziv na 7. Star Film Fest uistinu je teško i zamisliti. “Nahrlite i uživajte!” poručuje naš cijenjeni sugovornik publici, a isto potpisuju i organizatori festivala satkanog od zvjezdane prašine.

Gledajmo kvalitetan film i vidimo se na 7. Star Film Festu.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.