Foto: Luka Gerlanc/HANZA MEDIA

Otkazano finale Adria Toura, Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom

Grigor Dimitrov , bugarski tenisač objavio je da je pozitivan na Covid–19 , samim time otkazano je finale Adria Toura u Zadru.

  • Kao što se već saznali, odnosno, dobili informaciju, Dimitrov je testiran u Monacu i pozitivan je. Mi smo se trudili da ispoštujemo sve mjere u Srbiji i Hrvatskoj. U ovom trenutku organiziramo zdravstvene službe da bismo znali kako postupiti u svezi toga s kime je sve Dimitrov bio u kontaktu, u prvom redu s obitelji, i onima koji su organizirali turnir. Oni nemaju nikakve simptome. Ne znamo je li zaražen tamo ili je donio iz Amerike . S njim smo u kontaktu i nadamo se da će se brzo oporaviti, danas čak nije imao temperaturu. Ne želimo nikoga staviti u opasnost, finalni susret je otkazan, ne želimo neugodnu situaciju dok ne preispitamo sve i testiramo sve igrače i organizatore. O svemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti, kazao je Đorđe Đoković, direktor Adria Toura 2020.

Uz njega je bio i Goran Ivanišević, direktor Adria Toura za Hrvatsku.

  • Ovo je jedina ispravna odluka, da se finalni meč otkaže zbog obitelji i igrača, vih koji su bili u kontaktu s njim.
    Prije tri dana napravio sam test, jer sam bio s njim u kontaktu, ali sam negativan. Ovo je šok, želimo da se oporavi, danas nije imao temperaturu. Gdje je zaražen ne znamo. Finala nema, rekao je Goran Ivanišević.

Jesu li ugroženi oni koji su igrali košarku, ili se družili na dječjem danu na zadarskom Forumu, bilo je pitanje za Đorđa Đokovića.

  • Obavijestili smo sve državne organe i postupat ćemo apsolutno po njihovim uputama. Nitko od nas nije bio u tolikoj blizini s njim, vezano uz propisane mjere, ali ćemo svi imati test, rekao je Đoković.

Nakon otkrića da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov obolio od Covida 19, a imao je bliske kontakte s tenisačima koji se nalaze na turniru u Zadru, ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za Sportske novosti je kazao kakva je procedura u ovom specifičnom slučaju.

  • Mora se provesti epidemiološka klasifikacija, a za konkretnu situaciju vrijedi isto pravilo kao i za slične: svi oni za koje se pokaže da su bili u neposrednom dodiru sa osobom pozitivnom na koronavirus moraju u samoizolaciju na dva tjedna. Nebitno je gdje će se ona organizirati – oni kojima je Zadar mjesto stanovanja mogu otići svojim kućama, ostalima će Županija organizirati smještaj ili u hotelu ili na nekom drugom, adekvatnom mjestu.

Epidemiloška služba sad pokušava ustanoviti kakvo je stanje, ‘mobilizirani’ su epidemiolozi s tamošnjeg područja, organizirat će se telefonske linije na kojima će zainteresirani moći dobiti sve informacije – kaže Capak i pojašnjava proceduru za strane državljane:

  • Osobe koje su zaražene ne smiju putovati – njima treba organizirati smještaj i zdravstvenu skrb. Međutim, nema zapreke za putovanje onih koji su bili u kontaktu sa zaraženom osoboma, a nalazi testa su negativni, ali su im preventivno propisane mjere samoizolacije. Mogu putovati, ali pod posebnim mjerama zaštite, s maskama, pogotovo ako imaju svoje prijevozno sredstvo. U takvoj varijanti, nužno je obavijestiti državu u koju idu da dolaze, da moraju biti u karantetni i država mora potvrditi njihov dolazak.

Slobodna Dalmacija


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.