Nova vrsta “inteligentnih” ležećih policajaca

Dijelovi Europske unije polako zamjenjuju klasične ležeće policajce novim uspornicima prometa

Dijelovi Europske unije polako zamjenjuju klasične ležeće policajce novim uspornicima prometa. Njih je instalirao njemački grad Hanau, a otprije postoje i u nekim švedskim gradovima kao što su Uppsala i Malmö.

Nova se varijanta ležećeg policajca sastoji od nadzorne kamere i aktivnog uspornika prometa. Vozači koji voze po ograničenju brzine neće ga ni osjetiti jer će on ostati na razini ceste. Uspornik će se spustiti nekoliko centimetara samo ako vozač vozi prebrzo te će se, nakon što automobilom pređe preko njega, osjetiti udarac.

Vozači koje voze po ograničenju neće imati nikakve posljedice, putnici će imati veći komfor, njihov se automobil neće konstantno udarati te se neće oštetiti. Prije samog uspornika postavljen je prometni znak obavijesti.

sjever.hr


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.