Foto: EPA-EFE/ Marton Monus

Iskopčali respirator da ukopčaju klimu, pacijent umro

Neimenovani Indijac (40) koji je zbog teških problema s disanjem bio spojen na respirator, preminuo je nakon što su članovi njegove obitelji isključili aparat za disanje iz utičnice kako bi imali gdje uključiti klima uređaj.

Nesretni Indijac primljen je u bolnicu nekoliko dana ranije zbog nedostatka daha, nakon čega je smješten u posebno izdvojeno odjeljenje za pacijente koji pate od koronavirusa. Muškarac je bio u tako teškom stanju da ga liječnici nisu ni testirali na virus, već su ga odmah stavili na respirator i započeli s terapijom.

U ponedjeljak ujutro bolesnog Indijca u bolnici je posjetila njegova obitelj, koja nije bila zadovoljna uvjetima u kojima boravi. Naime, otkad je isključen centralni sustav hlađenja u bolnici kako bi se spriječilo širenje smrtonosnog virusa, u sobi u kojoj je ležao Indijac, bilo je više od 40 stupnjeva. Jedan od članova obitelji otišao je doma i donio prijenosni klima uređaj. Nakon toga obitelj je slučajno isključila respirator kako bi imala mjesto za uključivanje klima uređaja, nakon čega je muškarac preminuo. Naknadnim testiranjem utvrđeno je da pacijent uopće nije imao koronavirus, već teški oblik kronične opstruktivne plućne bolesti.

-Kad su respirator odspojili od napajanja, uređaj se automatski prebacio na rezervno napajanje, tj. na baterijsku jedinicu. Međutim, baterija se ispraznila nakon pola sata, nakon čega je pacijent preminuo. Kad je primijetila da nešto nije u redu, obitelj je nazvala medicinsko osoblje, ali već je bilo kasno. Obdukcija je pokazala da je pacijent umro od gušenja – rekao je novinarima liječnik Navin Saxena iz bolnice Mahara Bimsing.

U ovom trenutku, prema lokalnim medijima, nije poznato kako je obitelj uspjela ući u strogo izolirani odjel s pacijentima koji su zaraženi korona virusom. Liječnik koji je u tom trenutku bio na dužnosti odmah je obavijestio policiju koja je sudionike ovog bizarnog događaja dovela na informativni razgovor.

Istraga je pokazala da nisu bili svjesni da kabel kojim su isključeni iz napajanja zapravo napaja respirator, pa će, kako sada stvari stoje, protiv njih biti podnesena kaznena prijava za ubojstvo iz nehaja.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.