Inn River flowing in the forest in Switzerland. Aerial view from drone on a blue river in the mountains.

Grupa L’Oréal predstavila nove odvažne ciljeve održivog razvoja do 2030. godine

Na virtualnoj konferenciji za medije Grupa L’Oréal je predstavila nove odvažne ciljeve  i aktivnosti održivog razvoja do 2030. godine objedinjene u program “L’Oréal for the future” (L’Oreal za budućnost). Time Grupa L’Oréal ubrzava svoju transformaciju održivog poslovnog modela, snažne društvene predanosti i brige za planetu. 

Transformacija poslovanja u svrhu poštivanja koncepta planetarnih granica

L’Oréal je predstavio mjerljive ciljeve za sve svoje aktivnosti u okviru programa, a oni će prvenstveno ograničiti utjecaj kompanije na bioraznolikost, vodu, klimu i prirodne resurse.

Tako će do 2025. svi L’Oréalovi proizvodni pogoni postići ugljičnu neutralnost poboljšanjem energetske učinkovitosti i korištenjem 100 posto obnovljive energije. Do 2030. kompanija nastavlja smanjivati emisiju stakleničkih plinova s ciljem da dostigne smanjenje za 50 posto u odnosu na 2016. godinu. Uz to, sva ambalaža L’Oréalovih proizvoda bit će napravljena od recikliranih materijala ili materijala iz bioloških izvora.

“L’Oréalov koncept održivog razvoja ulazi u novu fazu. Naš planet se suočava s brojnim izazovima te je nužno ubrzati napore kako bismo očuvali sigurno okruženje za čovječanstvo. Svjesni da su najveći izazovi tek pred nama, prilagodili smo vlastito poslovanje te ćemo i dalje ostati posvećeni svome glavnom cilju, a to je poštovanje dobrobiti našeg planeta“, rekao je Jean-Paul Agon, predsjednik Uprave i izvršni direktor L’Oréala.

Uključivanje potrošača u proces održivog razvoja

Kompanija će u koncept novog programa održivog razvoja uključiti i svoje klijente, dobavljače i potrošače. Kako bi potaknuli 1,5 milijardu potrošača na djelovanje u skladu s održivim razvojem, L’Oréal je razvio mehanizam za označavanje proizvoda i informiranje o njihovom utjecaju na okoliš i društvo. Metodu označavanja odobrili su neovisni znanstveni stručnjaci, a prvi L’Oréalov brend koji je implementirao ovu metodologiju je Garnier.

„U proteklom desetljeću potpuno smo transformirali našu kompaniju, stavljajući održivost u fokus našeg poslovanja. Ovim programom ulazimo u novu fazu transformacije nadilazeći izravni utjecaj na okoliš, pomažući potrošačima donošenju održivih odluka, kao i ostvarujući pozitivan društveni i ekološki doprinos. Kao lider u industriji, smatramo da je naša uloga pridonijeti izgradnji inkluzivnog i održivog društva“, rekla je Alexandra Palt, glavna direktorica korporativne odgovornosti L’Oréala.

Dobrotvorni fond vrijedan 150 milijuna eura kao doprinos rješavanju svjetskih izazova

Osim toga, L’Oréal je krajem svibnja ove godine već najavio osnivanje dobrotvornog fonda koji će pridonijeti rješavanju globalnih posljedica uzrokovanih pandemijom COVIDA-19. Vrijednost fonda iznosi 150 milijuna eura, od čega je 50 milijuna eura namijenjeno za pomoć visoko ranjivim skupinama žena te 100 milijuna eura za istraživanje utjecaja klimatskih promjena na okoliš.

O održivom razvoju kompanije L’Oréal: ne počinjemo ispočetka

L’Oréal je vrlo rano postao svjestan potrebe kako treba odgovoriti na ekološke izazove. Kao proizvodna kompanija, L’Oréal je odlučio kako je rješavanje utjecaja svojih pogona i distributivnih centara prvi i neophodan korak za proces transformacije. Prva faza je gotovo završena.

  • Od 2005. godine, Grupa je smanjila emisiju CO2 u svojim postrojenjima i distributivnim centrima za 78% u apsolutnom iznosu, premašivši svoj početni cilj od 60% do 2020. godine, dok se volumen proizvodnje povećao za 37% u istom razdoblju.
  • Na kraju 2019. L’Oréal je imao 35 lokacija koje su ugljično neutralne (što znači da koriste 100% obnovljive izvore energije), uključujući 14 tvornica.

U 2013. godini L’Oréal se odlučio pozabaviti jezgrom svoje aktivnosti: razvojem kozmetičkih proizvoda u sklopu globalnog programa održivog razvoja Sharing Beauty With All, objavivši mjerljive ciljeve održivog razvoja do 2020. U svojoj srži postavio je inovativni alat poznat kao SPOT (Sustainable Product Optimization Tool), napravljen za procjenu i poboljšanje ekoloških i društvenih performansi proizvoda na svim brendovima. Održivi razvoj je sada u potpunosti integriran u proces dizajniranja novih proizvoda Grupe.

  • 85% proizvoda stvorenih ili obnovljenih u 2019. godini imalo je poboljšan okolišni i društveni profil.
  • Do kraja 2019. L´Oréal je pomogao 90.635 osoba iz ugroženih zajednica u pronalasku posla kroz programe uključivanja.
  • L’Oréal je jedina kompanija na svijetu koja je već četvrtu godinu zaredom postigla ocjenu „A“ u sve tri CDP kategorije – zaštita klime, upravljanje vodama, očuvanje šuma.

Više informacija o obvezama tvrtke L’Oréal i programu održivog razvoja možete pronaći ovdje.

 L’Oréal je posvećen ljepoti više od 100 godina. Svojim jedinstvenim međunarodnim portfeljem od 36 različitih brendova, Grupa je ostvarila prodaju u iznosu od 29,87 milijardi eura u 2019. godini, zapošljavajući 88.000 ljudi diljem svijeta. Kao vodeća svjetska kozmetička kompanija, L’Oréal i njegovi proizvodi prisutni su u svim distribucijskim mrežama: prodajnim mjestima robe široke potrošnje, ljekarnama, drogerijama, frizerskim salonima, vlastitim brendiranim trgovinama te putem e-trgovine. Istraživanje i inovacije, kao i predani istraživački tim kojeg čini 4.100 ljudi, u središtu su L’Oréalove strategije širenja ljubavi prema ljepoti diljem svijeta. L´Oréalova obveza prema održivom razvoju za 2020. godinu odlikuje se u programu Sharing Beauty With All koji sadrži ambiciozne, održive razvojne ciljeve implementirane u sve sastavnice vrijednosnog lanca L´Oréal Grupe. 

 _____________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.