Borba za djecu ne prestaje, podržite je!

MOLIM VAS, PROČITAJTE CIJELI ČLANAK, NIJE DUGAČAK, ALI JE VAŽAN!

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Udruga Mlada pera od 2017. godine svake godine organizira literarne natječaje za djecu i njihove radove objavljuje na portalu Top generacija, ali i u zbornicima koje je do sada izdala tri (Različitost je najzanimljivija boja života, Top generacija i Mozaik poezije i proze) te u slikovnici Vitezovi Proljetne livade.

Početkom ove godine započeo je natječaj Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka. Dok su djeca doslovce istraživala da mogu napisati priču za natječaj, ja kao predsjednik Udruge Mlada pera slao sam, kao  i svake godine, prijave na Javne pozive za financiranje udruga jer je zamijećen rad udruge i udruga je već dobila stalne donatore od strane jedinica lokalne i regionalne samouprave. I tada se desila korona koja je zamrznula život, pa tako i financiranje udruga. Kako sad, nakon što su djeca već više od dva mjeseca istraživala, prenijela istraženo u poučnu priču, uključila u nju Zmajčeka Pozojčeka i sa strepnjom očekivala hoće li njihova priča ući u slikovnicu reći im da se natječaj ukida? Recite mi, kako im objasniti da se u cijeloj zemlji ne može skupiti par tisuća kuna da se slikovnica tiska, a čuju na televiziji da ima novaca za neke ne baš bitne stvari? I zato sam odlučio da neću prekinuti natječaj i da ću na sve moguće načine pokušati nabaviti novac za tisak slikovnice!

13 osoba do sada čulo je moju molbu i napravilo donaciju, njihova imena možete pročitati ovdje, svatko donirajući prema mogućnostima, a Vi im se možete pridružiti! Još nije skupljen dovoljan iznos pa sam zato odlučio da svakome tko donira 20 kn poklonim svoju knjigu Konobar s olovkom, za to sam odvojio stotinu primjeraka. Detalje o knjizi i narudžbu za donaciju možete naći i napraviti na ovom linku! Znači, ja Vas molim da se odreknete dvije kave, taj iznos donirate Udruzi Mlada pera da se može tiskati slikovnica, a ja Vam poklanjam svoju knjigu! Možete li to napraviti za djecu?

Evo dijela jednog emaila kako djeca reagiraju kad saznaju da će biti objavljeni u slikovnici:

“Rješavaju djeca zadatke iz matematike i sjetim se da nisam pročitala mail što ste nam poslali. Krenem ja njima čitati mail, oni se utišali i kada sam došla do dijela u kojemu pročitam Josipovo ime… On ustaje sa stolice, hvata se za glavu, suze mu same cure niz obraze, prijatelji mu plješću, čestitaju mu, radujemo se svi i vičemo od uzbuđenja. Ostatak dan nije znao kako se zove i samo je vikao kako mu se ruke tresu, a srce hoće iskočiti ispod majice.
Evo, tako je lijepo djelovala ova vijest na nas 
Radujemo se slikovnici i rado ćemo ju čitati.
Samo nastavite s radom Udruge jer radite odličan posao i velika ste nada i poticaj za djecu koja vole pisati.
D.B.”

Možete i naručiti unaprijed svoj primjerak slikovnice donacijom 60 kn preko ovog linka, objavljujem i tri ilustracije iz slikovnice napravljene prema dječjim pričama:

Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka
Ilustracija: Fantasy Factory

Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka
Ilustracija: Fantasy Factory

Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka
Ilustracija: Fantasy Factory

Želite li pogledati cijelu ponudu u knjižari za potporu udruzi Mlada pera, ona je na ovom linku!

Trebate li pomoć u ispunjavanju uplatnice, evo primjer:

uplatnica za slikovnicu

Hvala Vam što ste pročitali cijeli članak, nadam se i da ćete moći odvojiti 20 kn! Imate li bilo kakvo pitanje, pitajte u inbox, na email (gorkic.taradi@ck.ht.hr), gdje god Vam je lakše!

Gorkić Taradi

 

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.