FOTO: AVI STUDIO

Udomljen pas brine o mačićima nakon što je mačku pregazio auto

Obitelj je udomila psa iz Dumovca. Kad im je auto pregazio mačku, nježno je počeo brinuti o njezinim mačićima.

Pas Bleki, bivši stanar zagrebačkog azila Dumovec, nedavno je dobio novu obitelj, a s njom i neočekivani posao. Bleki je, naime, preuzeo brigu o dvoje tek rođenih mačića koji su ubrzo nakon dolaska na svijet ostali siročići.

Blekija je njegova nova obitelj iz okolice Zagreba udomila tijekom karantene, 9. travnja. S njima je već živjela odrasla mačka koja je u to vrijeme baš bila skotna. Nažalost, dva tjedna nakon što su se mačići okotili, mamu macu pregazio je auto. Prvih tjedan i pol dana vlasnici su se sami brinuli o njima, ali onda se pažljivo uključio i Bleki.

“Mačiće smo mi još othranjivali na dudu, a onda smo ih odlučili upoznati s Blekijem, imali su tri i pol tjedna”, kaže nam gospođa Jelena, 54-godišnja fotografkinja koja je prvi susret morala zabilježiti svojim fotoaparatom. Bleki, mješanac labradora, odmah je prihvatio dvije bebice.

Pas i mačići odmah su se počeli njuškati, lizao ih je, a ubrzo su i ležali zajedno. Kada su zajedno, priča nam njihova vlasnica, jako pazi na njih, nježan je. Brigu o mačićima ipak i dalje većinom vode ljudi jer ih još uvijek moraju hraniti što Bleki ne može. No, sada ih već uče na krutu hranu.

“Bleki i mačići druže se povremeno, nisu još stalno zajedno, ali mislili smo da je dobra ideja da ih upoznamo jer će i tako ostatak života dijeliti dvorište. Željeli smo vidjeti kako će to proći i evo, na fotkama se sve vidi”, kaže nam gospođa Jelena i potvrđuje da će mačići, jedan dečko i jedna cura, ostati za stalno kod njih.

Inače, Bleki ima gotovo 11 mjeseci, u azil je stigao s ceste još kao štene, a kako nam gospođa Jelena kaže, obožava se maziti. “Odlično se snašao kod nas, strašno je umiljat i privržen. Kada ga jednom podragam on bi se mogao maziti unedogled, baš se ne želi rastati od nas kada jednom krene maženje”.

Mačići trenutno dobro napreduju, a doslovno svi su se uključili u njihov odgoj. Naime, u kući žive tri generacije: “Najmlađi unuk ima dvije i pol godine i on hrani mačiće na bočicu, naravno, uz naš nadzor”, kaže nam gospođa Jelena i dodaje kako ih je jako pogodilo kada je mama maca uginula. Ipak, raduje ih što su mačići dobili divnu dadilju, Blekija.

Bleki i mačići
FOTO: AVI STUDIO

Telegram


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.