U Đurđevcu uspjeli održati tradiciju i podijeliti prvosvibanjski grah

Povodom Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja tradicionalno se okupljaju građani da uz kuhani grah i u dobrom društvu obilježe tekovine rada i radničkih prava. Ove godine nažalost zbog opasnosti po zdravlje uzrokovane COVID-19 virusom nije bilo dozvoljeno okupljanje niti tradicionalna podjela graha, pa su od prekida tradicije proslavu spasili djelatnici Restorana i pivnice Stari grad koji su pripremili prvosvibanjski grah i podijelili ga uz poštivanje svih propisanih mjera zdravstvene sigurnosti svima koji su jučer prijepodne svratili do utvrde Stari grad.

Unatoč tmurnom i kišnom vremenu odazvao se veliki broj građana, ali i gostiju iz okolnih općina koji su strpljivo stajali u redu i čekali da preuzmu svoje porcije graha koje su bile propisno pakirane. Podijeljeni grah građani su nosili svojim kućama gdje su uživali u poslastici koju su za njih pripremili vješti kuhari.

Prvobitno je bilo spremljeno oko 300 porcija graha, ali zbog velikog odaziva građana skuhano je još dodatnih 200 porcija. Tako da se u jednom trenutku red protezao i do bedema Staroga grada.

Da sve prođe u najboljem redu bez grupiranja i sa socijalnom distancom, pobrinuli su članovi gradskog Stožera civilne zaštite te vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac.

Za teško pokretne sugrađane i osobe s invaliditetom organizirala se i dostava prvosvibanjskog graha na kućni prag.


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.