Portal European Views o predsjedanju Hrvatske EU: Karastrofa!

Portal European Views koji se bavi analizom i praćenjem Europske unije jednom riječju opisao je hrvatsko predsjedanje EU-om 2020 – “katastrofa”.

Najviše zamjeraju “šutnju pred usponom autoritarizma u Mađarskoj”, kao i to da su u Hrvatskoj nazadovali demokratski standardi. Jedinu svijetlu točku vide u “Zagrebačkoj deklaraciji” nakon održavanja virtualnog Zagrebačkog summita u kojoj se potvrđuje namjera EU da nekad u budućnosti primi u članstvo države Zapadnog Balkana.

Prozivaju ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je izjavio da je sve to što mađarski premijer Orban radi unutarnje pitanje te zemlje te da se vladavina zakona procjenjuje pojedinačno za svaku članicu, kao da ne postoje zajednički europski standardi.

Premijeru Andreju Plenkoviću pak zamjeraju da je na početku pandemije predlagao razvlašćivanje parlamenta te konstatiraju da on iskazuje “afinitet za autokratsko vladanje”. Bruxellesu se pak zamjera što nije bilo reakcije na Plenkovićeve sporne poteze.

Zaključuju i kako će Njemačka morati nadoknaditi sve ono što je Hrvatska u vrijeme svog presjedanja propustila učiniti.

“Nakon katastrofalnog hrvatskog predsjedanja EU treba jasan put za izlazak iz krize”, zaključili su u European Views-u, a prenosi RTL.


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.