Međimurska županija od danas je „korona free” zona

Odlične vijesti stižu s konferencije za novinare održane u Čakovcu – Međimurska županija od danas je „korona free” zona, županija bez oboljelih od koronavirusa.

Rekao je to Josip Grivec, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

-Svih osam oboljelih je ozdravilo i nadamo se da će takva situacija i ostati. Danas je 47. dan od prve oboljele osobe, to je bilo 23. ožujka, cijelo vrijeme smo imali jako dobru situaciju u odnosu na okolnosti, u odnosu na to da je Međimurje relativno blizu svih žarišta u susjednim zemljama. U Međimurju imamo puno dnevnih migranata zaposlenih na tim područjima, naša je županija tranzitno područje. Zato možemo biti itekako zadovoljni i ponosni na naše rezultate i trebamo zahvaliti svima, cijelom sustavu koji je u tome sudjelovao – rekao je Grivec.
Napomenuo je i da više nema ni karantene za vozače koja je bila organizirana u hotelu Park.

Župan Matija Posavec dodao je da je u posljednja 24 sata obavljeno 19 testiranja, čime se došlo do ukupnog broja od 603 testiranja.
-I meni je zadovoljstvo reći da je Međimurje postalo županija bez oboljelih od koronavirusa. Osam oboljelih, osam ozdravljenih! Svi oboljeli imali su blaže simptome, nitko nije bio na respiratoru, nemamo umrlih osoba od koronavirusa – rekao je Posavec i dodao kako Međimurje treba biti ponosno na sve građane jer je disciplina stanovništva u ovoj borbi bila ključni saveznik uspjeha.


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.