Ugostitelji neće otvoriti lokale 11. svibnja!

Dvostruka mjerila Nacionalnog stožera i Vlade RH na mnogo polja pa tako i prema ugostiteljima koji u znak protesta neće otvoriti lokale 11. svibnja!

Zajednički stav svih ugostitelja u Hrvatskoj je da 11. svibnja neće otvoriti ni kafiće ni restorane kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo Vladinim odlukama o ponovnom pokretanju aktivnosti u djelatnosti ugostiteljstva pod ovim uvjetima, rekao je u izjavi za Dnevno predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba Franz Letica.

 Neka ljudi i dalje idu u pekare, benzinske crpke i kioske i tamo kupuju kavu i ispijaju je po ulicama i parkovima jer Vlada očito smatra da ti objekti udovoljavaju epidemiološkim mjerama za razliku od nas ugostitelja koji smo obučeni za pripremu i posluživanje kave uz najviše sanitarne i higijenske standarde, ironično je Vladi poručio Letica dodavši da prema njihovim saznanjima jedna benzinska crpka dnevno izda 900 kava, a kiosk 600 dok ugostitelji ne rade i zbrajaju gubitke.

 Nema nam smisla raditi pod ovim uvjetima, odnosno za deset gostiju u lokalu, i radije ćemo ostati zatvoreni, kaže Letica dodavši da im je “previsoka cijena primjene dvostrukih kriterija”.

Podsjetimo, Vladinom odlukom o relaksaciji mjera za 11. svibnja predviđeno je otvaranje samo onih lokala koji imaju terase uz poštivanje visokih epidemioloških mjera, uz ograničenje rada do 21 sat.

“Brižne” upute za ugostiteljske objekte koje totalno stavljaju ugostitelje u neravnopravan položaj prema benzinskim crpkama i kioscima (kojeg li apsurda tko postaje nosilac ugostiteljstva u Hrvatskoj!) može pročitati ovdje: Upute za ugostiteljske objekte


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.