Sindikalist Sever: Javni sektor nema što razmisliti, nećemo se odreći apsolutno ničega

Šef sindikata dok cijeli privatni sektor tone: ‘Javni sektor nema što razmisliti, nećemo se odreći apsolutno ničega’
Ni božićnica ni rasta osnovice od 6 posto godišnje…

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever  u Dnevniku Nove TV poručio da se javni sektor nema namjeru odreći “apsolutno ničega, ni božićnica ni rasta osnovice od 6 posto godišnje”, piše Dnevnik.hr.

“Nemamo što razmisliti, što smo rekli – stoji. Nije došlo vrijeme da se treba odricati u javnom sektoru, ako bi se i njih rezalo, što bi ostalo? A kome bi se to trebalo rezati? Medicinarima, učiteljima, policajcima…?”, kaže Sever rezolutno.

‘JOŠ NIJE VRIJEME ZA TO’
Uvjerava da uopće nisu nesolidarni s privatnim sektorom, u kojem na tisuće ljudi ostaju bez posla, a gomili se plaće ekstremno smanjuju uslijed pandemije i posljedičnog kraha ekonomije.

“Ne daj bože da potraje, onda je sve moguće, a ne zato što smo nesolidarni prema privatnom sektoru, nego zato što to vrijeme još nije došlo. Ni jedna zemlja nije najavila rezove u javnom sektoru”, tvrdi Sever za Novu.

NIKAD NIJE VRIJEME…
Uvjeren je, piše Dnevnik.hr, da baš nikad nije vrijeme za rezove u javnom sektoru, osim ako je kriza toliko duboka da nema sredstava za plaćanje tih obaveza, “ali i onda treba paziti da se ne reže jednako onima sa slabijim primanjima i s višim primanjima”.

“Dok iz helikoptera bacaju novce velikim sustavima privatnika koji ne žele sa svoje hrpe platiti radnike nego uzimaju od države, a isplaćuju dividende. Oni koji otpuštaju radnike, a imaju sredstva, nek im se zaustavi isplata dividende”, predlaže.

Puno se govori o tome da neki poslodavci uzimaju radnicima dio novca koji je Vlada izdvojila kao pomoć za isplatu njihovih plaća. No Sever kaže kako ne zna za neki konkretan slučaj.

“Svi i se boje i ne žele imenovati. Kao da vidimo nekoga tko pljačka pa oni kažu uzmite njegov OIB pa ćemo reagirati”, rekao je i dodao kako je čuo da ima poduzetnika koji pozivaju dužnike da im ne uplaćuju novac na račun, nego da pričekaju, neki pak otvaraju j.d.o.o. i prebacuju poslovanje.


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.